{{ message.message }}
{{ button.text }}

Billenschuiven.....18 maanden....

Mijn zoontje van 18 maanden (bijna 19) is een fanatieke BILLENSCHUIVER, maar dat is ook alles wat hij doet/ kan.... HERKENT iemand dit?

Afbeelding blog 'Billenschuiven.....18 maanden....' Achtergrond blur afbeelding

Ons vrolijke ventje met een koppie erop weet goed wat hij wel en niet wil. We zijn na z'n 1e verjaardag begonnen met fysio omdat hij geen interesse heeft in zelf omrollen, zelf gaan zitten of een poging deed om zichzelf op te trekken. Nu dus een aantal maanden verder is hij wel een stuk sneller en handiger geworden in het billenschuiven maar dat is het dan ook. Nee hij kan niet zelf gaan zitten, rolt niet om en kijkt nergens naar om zichzelf op te trekken.

Van de fysio hebben we begrepen dat hij extreem hypermobiel is en omdat er een eigenwijs koppie op zit hij de oefeningen die we moeten doen niet altijd ziet zitten. We doen spelenderwijs oefeningen met hem. We zien dat hij sterker wordt in z'n armen en benen/billen. Steeds vaker vraag ik me toch af wanneer zou hij echt een sprong gaan maken met proberen te staan. Hij zit ook niet op z'n knieën, heeft nooit gekropen.

Ik heb op internet wel een aantal berichten gevonden over soort gelijke situaties maar deze dateren van een aantal jaren geleden vandaar dat ik hier graag het onderwerp bespreekbaar zou willen maken in de hoop dat mijn zoontje niet het enige eigenwijze billenschuif exemplaar is bij wie het nog wel even gaat duren.

De verwachting is dat hij na z'n 2e verjaardag zou gaan staan/ lopen. En natuurlijk is dat afwachten en duurt het nog een half jaar maar toch maak ik me stiekem soms een beetje zorgen.

Zijn er nog meer ouders aan het afwachten??

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je