{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzonder: vader bevalt van baby

​De Amerikaanse transgenderman Trystan Reese en zijn partner Biff Chaplow zijn de ouders geworden van een gezonde jongen.

Afbeelding blog 'Bijzonder: vader bevalt van baby'

Voorbereiden op zwangerschap

Trystan, nu 34 jaar, werd geboren als meisje. Tien jaar geleden begon hij met een hormoontherapie, maar zijn oorspronkelijke anatomie hield hij intact. Zo kon Trystan toch  zwanger worden. Vorig jaar zomer stopte Trystan met hen innemen van testosteron zodat hij zich kon voorbereiden op een zwangerschap. Eerder dit jaar publiceerde hij een video waarin hij vertelt waarom hij zelf een kindje wil dragen.

Transgenderzwangerschap

In maart van dit jaar zette hij een video online, waarin hij uitlegt waarom hij een kind wilde dragen. "Ik voel me er comfortabel bij om een man te zijn met een baarmoeder die de mogelijkheid heeft om als transgender een baby te krijgen'', vertelt Trystan in de video. Gedurende de hele zwangerschap stonden vader en kind onder medisch toezicht.

Een gezonde zoon

Afgelopen juli was het zover en beviel Trystan van zoon Leo Murray Chaplow. Vader en kind maken het goed, schrijven Trystan en Biff op Facebook. "We voelen ons gelukkig om hem welkom te heten in ons leven en kunnen niet wachten om te zien hoe hij opgroeit.'' Aan CNN vertelden de kersverse ouders dat hun kleine man 'eet als een kampioen, goed slaapt en dol is op knuffelen'.

Bron: AD.nl

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

Tags: Breaking

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je