{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Bij de lunch gaat de tweede fles wijn al open.

Toen mijn dochter 3 jaar was, begon ik weer met drinken. Deze blog gaat over mijn strijd met mijn alcoholprobleem.

Afbeelding blog '​Bij de lunch gaat de tweede fles wijn al open.'

Ik was nooit aan de alcohol verslaafd, maar dronk wel af en toe een wijntje bij het eten. Het begon onschuldig met een wijntje bij het eten met vriendinnen.

Al gauw begon ik thuis ook bij elke avondmaaltijd een glaasje te nemen (lees: vol glas). Mijn man zag dit niet als iets schadelijks en liet mij lekker doorgaan. Ondertussen vertoonde mijn dochter heel vervelend gedrag. Ze wilde niet slapen. At niet. Met alles liep ze achter. Elke keer als ik weer het 3 uur durende bed-ritueel gehad had, gingen er weer drie glaasjes achterover.

Twee maanden later begon ik al rond 12 uur met een glas wijn. Of twee. Of drie. Mijn dochter was inmiddels 4 jaar en zat op school. Zodra zij weg was, ging ik rustig verder met drinken. Het was een soort vluchten. Even de pijn neutraliseren van de lastige kleuter en een afwezige man en doorgaan met het huishouden. Wanneer ik mijn dochter op moest halen van school, nam ik gauw twee kauwgum en liep ik er vrolijk naar toe. Moeders begonnen mij na een tijdje raar aan te staren en terecht. Zelfs als ik even de deur uitging, nam ik een fles ‘water’ mee. Niemand die wist dat er eigenlijk een soort drank in zat.

“Mama, drink jij veel wijn?” toen mijn dochter dit vroeg, wist ik dat ik fout bezig was. Ze had andere moeders erover horen praten. Dat stak. Heel erg. Toen wilde ik echt gaan minderen, maar het was moeilijker dan ik dacht.

Ik was in de goede richting tot mijn man mij een avond vertelde: “Ik ben verliefd op een ander.” Dit was voor mij de knop. Niet de goede, maar juist de slechte. Ik brak. Ik dronk veel meer dan ik eerst deed en zelfs mijn man liet mij mijn dochter niet meer zien.

In mijn volgende blog vertel ik mijn strijd tussen de alcohol en mijn dochter.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je