Snap
  • Bevallingsverhalen

Zwanger van een sterrenkijkertje

Nu 37 weken zwanger van ons vijfde kindje en dat is een sterrenkijkertje...

Al 2 echo's lang heb ik gehoord dat ons kindje een sterrenkijkertje is.

Onze baby heeft inmiddels in stuit en dwars gelegen om vervolgens in te dalen als een sterrenkijker.
Op internet lees ik alleen maar horrorverhalen over de bevalling van een sterrenkijker.

Enorm pijnlijke weeën, lang persen, baby's die er niet kunnen en met een knip en de pomp eruit geholpen moeten worden of uiteindelijk toch een spoedkeizersnede omdat ze er gewoon niet uit kunnen.

Nou hebben mijn jongste 3 kindjes de weg vast al vrij gemaakt bij de natuurlijke bevalling, maar toch ben ik na deze verhalen heel erg bang geworden...

Ons oudste dochtertje is overleden, zij was te vroeg geboren (met een keizersnede) dus ik weet hoe het is om een kind te verliezen en het liefst zou ik willen dat ik deze keer gewoon een keizersnede zou krijgen. Ik ben zo bang dat er iets fout gaat tijdens de bevalling...
Zijn hier Mama's die (goede) ervaringen hebben met een sterrenkijkerbevalling?
Als ik het in het ziekenhuis bespreek zeggen ze alleen maar dat het helemaal niet anders is dan de bevalling van een baby die normaal ligt met het hoofd. terwijl ik op internet (en dan niet op 1 site, maar echt overal) toch echt iets anders lees...

6 jaar geleden

mijn 1ste zoontje was ook een sterrenkijker. na half uur persen kwam hij met een knip ter wereld. ging prima aleen zeide ze wel, zo knap gedaan het was een sterrenkijker. Maar prima bevalling dus! succes!

6 jaar geleden

Mijn 4e was bijna sterrenkijker, binnen een uur geboren. Mijn 5e was een sterrenkijker van 8 pond en was er binnen 2 uur. Het persen duurde wat langer als bij haar broers en zussen. Maar ze is gewoon thuis geboren. Geen overdreven problemen!

6 jaar geleden

Mijn tweede was een sterrenkijker. Hij is na zo'n 1,5 uur persen en hulp vd vacuumpomp toch nog via een keizersnede geboren. Ik moet er wel bij zeggen dat hij ruim 9 pond woog, dus misschien was het bij een normale ligging ook wat lastiger geweest. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen, zeiden ze dat bevallen van een sterrenkijker lastiger is dan een stuitbevalling. Oudste is met spoedkeizersnede gehaald, dus geen baby die de weg al "vrij" had gemaakt. Het zal wel per persoon sterk verschillen hoe een bevalling verloopt, of het nou om een sterrenkijker, een kindje in stuitligging of een kindje wat "normaal" ligt, gaat.

6 jaar geleden

Hai, Mijn zoontje was ook sterrenkijker. Wist ik wel van te voren maar verloskundige dacht dat hij wel goed lag. Hij is mijn 2de. Ik heb ruggenprik gehad want mijn weeen kwamen om de minuut vanaf begin. Toen ik volledige ontsluiting had heb in 12 min geperst en toen was hij er (ruggenprik stond nog aan). Z'n hoofdje kwam eruit en de verloskundige zei: Huh... wat een floeperd.... toch een sterrenkijker. M'n zoon was 4270gram en 55cm! Op internet zul je ook alleen maar de horror en foute verhalen lezen, want die worden gepost. Zowel mijn zoon en ik konden snel naar huis en hij had gelijk goede apgar score.