{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zitten tijdens de bevalling wat voor jou?

Het voordeel hiervan op een rij

Afbeelding blog 'Zitten tijdens de bevalling wat voor jou?'

Bevallen zittend wat voor jou?

Tijdens de zwangerschap valt er een hoop om over na te denken, wat wil je met de bevalling. Het is jouw bevalling: Welke houding past bij jou? Kies zelf je bevalhouding. Je hoeft namelijk niet persé op je rug te bevallen. Verticaal bevallen kan ook. Misschien is de CUB wel iets voor jou! Deze opblaasbare baarkruk is meer een baarkruk en opvang kruk in een.

Je kunt hem prima onder de douche zetten om de weeen mee op te vangen, of op het bevelbad zetten en 1 luchtkamer maar op te pompen.

Blijf in beweging! Zoek, als het niet persé noodzakelijk is om tijdens je ontsluitingsweeën te moeten liggen, naar houdingen waarin je het beste je weeën kunt opvangen. Dat is in de regel een vooroverhangende houding. Je baby kan, door de zwaartekracht, daardoor meehelpen. Ook blijkt dat tijdens de persfase rechtop zittend of liggend op je zij grote voordelen heeft.

De Verloskundigen heeft een baarkruk mee die ziet er een beetje uit als een wc bril op pootjes.


CUB is een afkorting van “Comfortable Upright Birth”

De CUB is een fijne, comfortabele, opblaasbare ondersteuning, met een breder steunvlak, speciaal ontworpen om moeders te helpen bij een natuurlijke bevalling.

De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die ieder in compartimenten verdeeld zijn. Dat maakt de CUB heel stabiel en daarom kunnen er veel verschillende houdingen op worden aangenomen. Zo kan de moeder actief zelf de houding zoeken en uitproberen die op dat moment het prettigste is en dat voelt goed.

Het kan wel maar het is niet nodig om over te stappen op een harde baarstoel of baarkruk want ook de geboorte zelf kan plaats vinden op de CUB.

Een verticale houding vergroot de ruimte in het bekken en daardoor verloopt de bevalling over het algemeen vlotter en veiliger met minder kans op complicaties en ingrijpen. En dat is goed voor moeder en voor de baby.

De CUB kan gedurende de gehele bevalling gebruikt worden om op te zitten, rusten, leunen, knielen en om op te bevallen.

De fases van de bevalling kunnen zo in elkaar overvloeien.

Er is geen speciale apparatuur voor nodig en het kan in iedere omgeving gebruikt worden, thuis, in kraamkliniek, geboortecentrum of ziekenhuis.

Ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om de CUB te gebruiken om ontspannen op te zitten of te leunen.


Zou het wat voor jou zijn tijdens de geboorte? Lijkt het je wat?


Afbeelding blog 'Zitten tijdens de bevalling wat voor jou?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je