{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zeldzame ziekte door zwangerschap deel 2

Wat Als je zwangerschap je einde kan betekenen?

Afbeelding blog 'Zeldzame ziekte door zwangerschap deel 2'

Met 33 weken zwangerschap was ik doorverwezen naar de hematologie in Utrecht. Ondertussen leer je van alles over het bloed.

Witte bloedcellen vechten tegen infecties. Als je een laag aantal witte bloedcellen in je lichaam hebt dan heb je een laag immuunsysteem om te vechten.

Bloedplaatjes voor de stolling. Bij een tekort hieraan kan je last hebben van bloedingen en petechien, sneller blauwe plekken. Spontane bloedneuzen.

En de rode, voor de transport van zuurstof door je lijf. Een tekort hieraan maakt je moe, je hart moet sneller pompen, en je wordt heel bleek. 

In Utrecht hebben ze driemaal per week mijn bloed gecontroleerd en zonodig kreeg ik bloedtransfusies. Dit hield mij op de been om door te gaan.

Ondertussen werd er ook een plan gemaakt bij het WKZ (bevalplan) en werd mijn hummeltje ook goed in de gaten gehouden. 

Met 37 weken zou ik ingeleid worden en tijdens de bevalling zou ik bloedplaatjes krijgen en na de bevalling ook. Ook kreeg ik medicijnen om het bloed te laten stollen.

Mijn bevalling verliep redelijk voorspoedig ondanks verschillende enigzins bloedspatters. (Infuus verkeerd gezet, bloed spoot eruit)

Na een bevalling van 4,5 uur werd Matthias Evan Jagersma geboren. 3040 kg en 50 cm.
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je