Snap
  • Bevallingsverhalen

Wie heeft het ook gekregen... Baargoud?

In de zomervakantie las ik een artikel over baargoud en vandaag moest ik er weer aan denken. Hebben jullie baargoud gehad?

Baargoud? Wat is dat eigenlijk en waarom zou je dat moeten krijgen? Voor een website heb ik een verhaal geschreven over Baargoud en daarvoor heb ik een hoop informatie opgezocht. Baargoud was al heel lang een trend in Amerika en is, net zoals de babyshowers, over gewaaid naar Nederland. Je krijgt dit "goud" omdat je een behoorlijke prestatie hebt geleverd de afgelopen maanden en bevallen bent. En die bevalling is niet een lekkere wandeling door het park. Dat kost een hoop energie en pijn. (Over al dat andere maar te zwijgen) Het is de bedoeling dat de man dit voor zijn vrouw koopt en na de bevalling aan haar heeft. 

Zelf wist ik voor en na bevalling niet dat baargoud bestond. En al zeg ik het zelf... de blik in mijn mans ogen toen ons ventje er was, was meer dan genoeg. Maar kan je dit "goud" ook niet zien als een mooie herinnering aan de eerste keer dat je hem/haar of allebei of alledrie/vier zag? Dat lijkt mij erg mooi. Ik heb wel een mooi goud hartje gekregen voor mijn verjaardag. Twaalf dagen na de geboorte. Erg mooi! En natuurlijk super blij mee.

Wanneer ik baargoud op internet intik, kom ik een hoop sites tegen. er zijn zelfs winkels die een linkje hebben speciaal voor baargoud. Juweliers springen goed in op deze nieuwe trend. De mooiste dingen heb ik voorbij zien komen. Maar mannen.... en sieraden uitzoeken... soms lastig.

Baargoud hoeft niet alleen maar goud of sieraden te zijn. Het kan ook een mooie foto, een boekje, kleding of iets anders zijn. Als het maar speciaal is en echt voor de vrouw. Ik ben trouwens erg benieuwd wat je allemaal kan geven als "baargoud". Wat zouden wij vrouwen nou waarderen? Sieraden op nummer 1, toch?

Hoe is dat bij jullie gegaan? Heeft jullie man/vriend iets gekocht? Vinden jullie dat vrouwen sowieso altijd baargoud moeten krijgen?

8 jaar geleden

nee niks gehad al zij de blik in de ogen van mijn vriend toen hij ons meisje vast had voor de eerste keer mij al 10000x meer dan goud...

8 jaar geleden

Mooi idee en lief

8 jaar geleden

Owww leuk! Wij boffen zeker met onze mannen!

8 jaar geleden

Haha ja daar heb je helemaal gelijk in.