{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie heeft het ook gekregen... Baargoud?

In de zomervakantie las ik een artikel over baargoud en vandaag moest ik er weer aan denken. Hebben jullie baargoud gehad?

Afbeelding blog 'Wie heeft het ook gekregen... Baargoud?'

Baargoud? Wat is dat eigenlijk en waarom zou je dat moeten krijgen? Voor een website heb ik een verhaal geschreven over Baargoud en daarvoor heb ik een hoop informatie opgezocht. Baargoud was al heel lang een trend in Amerika en is, net zoals de babyshowers, over gewaaid naar Nederland. Je krijgt dit "goud" omdat je een behoorlijke prestatie hebt geleverd de afgelopen maanden en bevallen bent. En die bevalling is niet een lekkere wandeling door het park. Dat kost een hoop energie en pijn. (Over al dat andere maar te zwijgen) Het is de bedoeling dat de man dit voor zijn vrouw koopt en na de bevalling aan haar heeft. 

Zelf wist ik voor en na bevalling niet dat baargoud bestond. En al zeg ik het zelf... de blik in mijn mans ogen toen ons ventje er was, was meer dan genoeg. Maar kan je dit "goud" ook niet zien als een mooie herinnering aan de eerste keer dat je hem/haar of allebei of alledrie/vier zag? Dat lijkt mij erg mooi. Ik heb wel een mooi goud hartje gekregen voor mijn verjaardag. Twaalf dagen na de geboorte. Erg mooi! En natuurlijk super blij mee.

Wanneer ik baargoud op internet intik, kom ik een hoop sites tegen. er zijn zelfs winkels die een linkje hebben speciaal voor baargoud. Juweliers springen goed in op deze nieuwe trend. De mooiste dingen heb ik voorbij zien komen. Maar mannen.... en sieraden uitzoeken... soms lastig.

Baargoud hoeft niet alleen maar goud of sieraden te zijn. Het kan ook een mooie foto, een boekje, kleding of iets anders zijn. Als het maar speciaal is en echt voor de vrouw. Ik ben trouwens erg benieuwd wat je allemaal kan geven als "baargoud". Wat zouden wij vrouwen nou waarderen? Sieraden op nummer 1, toch?

Hoe is dat bij jullie gegaan? Heeft jullie man/vriend iets gekocht? Vinden jullie dat vrouwen sowieso altijd baargoud moeten krijgen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je