Snap
  • Bevallingsverhalen
  • post_short

Wie heeft er lang moeten persen?

Ik heb lang moeten persen (bijna 3,5 uur) en daar PTSS aan overgehouden. Schijnbaar komt het regelmatig voor dat vrouwen lang moeten persen maar ik heb het nog nooit gehoord/gelezen. Wat is nu waar?

Ik heb tijdens mijn bevalling bijna 3,5 uur moeten persen. Hierdoor heb ik door uitputting de eerste momenten van mijn kindje gemist en er een PTSS aan overgehouden. De bevalling is nu 2 jaar geleden en pas heb ik een gesprek gehad met het ziekenhuis over mijn bevalling. Volgens hen komt het regelmatig voor dat vrouwen langer dan 2,5 uur persen maar ik heb dit nog nooit van iemand gehoord/gelezen. Ik kan het dus bijna niet geloven... vandaar de vraag of er meer vrouwen zijn die lang (meer dan 2,5 uur) hebben moeten persen. Alvast bedankt voor jullie reacties.

6 jaar geleden

Mijn moeder 6 uur

6 jaar geleden

Ik heb 2 uur moeten persen terwijl het kindje er niet door indaalde ik was kapot en vroeg om keizersnee ivm met dat ik ook een groot kind verwachten na die 2uur de arts erbij weeen stimulatie en driekwartier later pas kwam de baby bijna paste hij er niet door en werd bijna toch keizersnee heb het er ook moeilijk mee gehad was zo eng maar nu toch voor een 2de hoop ik niet zo lang weer te moeten persen... maar in mijn verslag staat 60 min persen dat vind ik ook vreemd het ziekenhuis vertelde mij dat er ook vaker lang geperst zou worden maar vind dit toch wel dat het echt te lang was

8 jaar geleden

Ik heb bij de eerste volgens het bevallingsverslag 255 minuten geperst, ruim vier uur dus (ontsluiting duurde 6 uur). Had heftige persweeën, kreeg nog bijstimulatie, maakte niets uit, ze schoof geen mm op. Dus keizersnede gehad, ze was 4100 gram en sterrenkijker. Bij de tweede weer geprobeerd, ontsluiting nu in 2.5 uur, na 60 min persen ook nog geen mm opgeschoven dus weer keizersnede (hij was 3300 gram en lag gewoon goed). Het past dus blijkbaar gewoon niet bij mij ofzo. Gelukkig moest ik de tweede keer niet zo lang. Bij de eerste vond ik het ook behoorlijk traumatisch, bij de tweede minder, omdat ik erop voorbereid was, die keizersnede was echter lichamelijk wel zwaarder.

9 jaar geleden

Ja, ik heb 3,5 uur geperst en het laatste half uur herhaaldelijk gevraagd om te knippen, wat uiteindelijk gelukkig ook gebeurd is. De baby werd toen meteen geboren. Na 3,5 uur was ik uitgeput en heel erg blij met die knip en nog steeds ben ik erg blij dat er toen geknipt is.