{{ message.message }}
{{ button.text }}

> Welkom lieve Levi

" En toen was jij daar".

Afbeelding blog '> Welkom lieve Levi'

>> bevallingsverhaal.

Ik was 39 weken zwanger, en kon maar niet herstellen van de uitdroging die ik had gehad met 31 weken eind van de zomer. Ik bleef maar moe, ik had geen kracht meer en kon niets meer met Ivan ondernemen, alles in mijn lichaam schreeuwde “verlos mij!” Letterlijk en figuurlijk. Huilend ben ik naar de gynaecoloog gegaan. Ik haar mijn verhaal gedaan, maar met 39 weken leiden ze je niet “zomaar” in, en was het inleiden op eigen risico.

Na veel wikken en wegen werd ik woensdag 13 januari 2016 opgeleid, om 7.40 iets te vroeg meldde ik me bij de balie. En toen…toen ging het snel.

De dienstdoende gynaecoloog was aan het rennen tussen mij en een andere mevrouw, we liepen gelijk op alleen zei lach aan de andere kant van de gang… ik vond het best hilarische, want ik was de gene die “topsport” moest leveren. Ik had al ruim 3 cm en hij brak de vliezen. Ik wou nog even douchen en mijn haar nog in vlechten, maar dat ging niet volgens plan, ja oké dat douchen wou nog wel. Dit kruimeltje bleek een sterrenkijkertje en eigenlijk moest hij draaien, maar dat zag ik niet zitten… Hij komt zoals het komt dacht ik nog.

De verloskundige verliet de kamer niet meer omdat ik zei dat het wel eens snel kon gaan, (ze geloofde me niet!). Ik werd misselijk, en gaf aan dat ik moest spugen. Ik vertelde haar dat ze de Gynaecoloog moest gaan halen want de baby werd geboren, volgens mij heeft ze me best hard uitgelachen.

Manlief vroeg vervolgens nog even; schat ik kan nog wel even roken toch? Uhm… nee dan mis je de geboorte van je zoon! Kan ik dan nog even naar het toilet? (en die was op de kamer!) Uhm nee schat dat kan niet! (volgens mij was die me wel dankbaar). Uit de bevalling van de 1e leerde; spugen betekend; baby komt.

Oké goed; de verloskundige keek, en zei; Gynaecoloog moet NU komen… en de beste man kreeg niet eens de kans meer om zijn handschoenen aan te doen, het hoofdje stond al.. 2x persen en daar was hij dan!

Een uur nadat mijn vliezen gebroken waren, was hij daar:

Levi Lucas Dick

3120 gram en 44 cm groot.

Welkom klein wonder!

Liefs

Mamasann

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je