{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer het niet volgens het boekje gaat...

Wanneer je samen besluit om aan kinderen te beginnen bedenk je je niet echt dat het wel eens anders kan lopen dan "normaal" Bij ons was dit het geval. Niet wetende dat dit zo zou blijven gaan tot de uiteindelijke bevalling....

Afbeelding blog 'Wanneer het niet volgens het boekje gaat...'

Wanneer je samen besluit om aan kinderen te beginnen bedenk je je niet echt dat het wel eens anders kan lopen dan "normaal" Bij ons was dit het geval.
Na een jaar proberen kwamen wij in de medische malle molen terecht.
Er werd bij mij PCOS vastgesteld, dit betekende aan de medicatie.
Eerst Clomid die een ei moesten ontwikkelen maar toen dit ook niets leek te doen moest ik gaan spuiten. Elke maand weer een zware teleurstelling wanneer die test weer negatief was.
Tot begin augustus 2012. Ik reed vanuit mijn werk naar huis en hoewel het nog niet mijn testdag was (dat duurde nog ruim 2 dagen) voelde ik dat ik moest testen.
Eenmaal thuis een test gedaan, rustig even naar beneden gegaan en tot mijn verbazing stonden er echt 2 streepjes op de test !
Mijn beste vriendin belde op dat zelfde moment en zo kreeg zij als eerste te horen dat ik zwanger was. Mijn man was op dat moment nog aan het werk,heb hem gebeld met de vraag of hij vandaag misschien iets eerder thuis kon komen zo gezegd zo gedaan en een klein uur later kwam hij binnen lopen. De test had ik inmiddels ingepakt in vrolijk pak papier en manlief opende stomverbaasd het pakje... Het was eindelijk gelukt ! We waren samen zo ontzettend blij en gelukkig In april 2013 zou ons eerste kindje komen.

Helaas bleek dat geluk maar van korte duur, met 6 weken kreeg ik ineens bloedverlies. Ik was op dat moment aan het werk en was compleet van de leg. Huisartsenpost kon niets voor mij betekenen maar mijn schoonzusje was op dat moment mijn reddende engel en gaf mij het nummer van de verloskamers van het ziekenhuis. Toen ik belde mocht ik direct komen al zeiden ze dat het onwaarschijnlijk was dat ze iets konden zien en als dat zo was het misschien niet goed nieuws zou zijn. Ik wilde zekerheid dus wat het ook was het was beter dan afwachten. Ik kreeg een inwendige echo waar er zeker een zwangerschap op te zien was maar de verloskundige was wel even stil. "ik zie nog geen hartslag maar dit kan nog aan de vroege kant zijn" zei ze terwijl ze de beelden nog eens bekeek. Op dat moment werd er op de deur geklopt en kwam mijn behandelend Gynaecoloog binnen. Ook zij bekeek de beelden draaide eens aan de knoppen en zei ineens: "kijk daar is die kleine druktemaker" en ineens zagen we een duidelijk hartje kloppen(echoapparaat stond op het verkeerde programma). Het was natuurlijk geen garantie dat dit goed zou blijven gaan maar het was iets...
Bloedingen hebben tot 12 weken geduurd en daarna was het spontaan weg. Inmiddels hadden we het vertrouwen van een goede zwangerschap wel weer terug en keken we uit naar de 12 weken echo en de nekplooimeting die wij ook zouden laten doen. Niet wetende dat we hier de volgende tegenvaller zouden krijgen....*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je