{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom ik een keizersnede kreeg

en wat is een versie eigenlijk?

Afbeelding blog 'Waarom ik een keizersnede kreeg' Achtergrond blur afbeelding

Tijdens de zwangerschap hebben wij wel 100x een echo gekregen! In het begin kwam dit vooral omdat ons kindje via ICSI gemaakt is, maar later in de zwangerschap kwam dit doordat ons kindje een groeiachterstand had. Eigenlijk was dit vanaf het begin al zo , maar werd het vanaf de 20 weken pas echt serieus genomen. Oke , de groeiachterstand was niet leuk, want ik heb me er heel veel zorgen over gemaakt , maar daardoor konden wij wel om de week, en de laatste 10 weken elke week naar ons babytje spieken. Wat opviel was dat Tess op bijna elke echo hetzelfde lag. Met de billetjes naar beneden, het hoofdje omhoog, en de handjes en voetjes in het gezicht. In stuitligging dus. “Oh , ze gaat nog wel draaien.. let maar op! “ , werd er gezegd , maar mijn gevoel vertelde me wat anders. Waarom zou ze willen draaien , als ze al maanden in precies dezelfde positie ligt?

Bij de echo van week 35 vertelde de gynaecoloog ons dat ze nog een week de tijd had om zelf te draaien , als ze dan nog niet gedraaid was , zou ik een versie krijgen. Bij een versie probeert de gynaecoloog samen met de verloskundige het kindje om te draaien. Wel werd er al gezegd dat, omdat ik nog maar weinig vruchtwater had , de kans niet zo heel groot was dat dit zou lukken. Maar goed , niet geschoten altijd mis!

In week 36 moest ik dus naar het versiespreekuur. Wat belangrijk was, was dat ik een volle blaas had. Ja echt ! Een volle blaas. En dat terwijl je 36 weken zwanger bent. ZO niet chill! Voordat ze begonnen met draaien werd eerst alles nagemeten. Ik moest een half uur aan de CTG, m'n bloeddruk werd om de paar minuten gemeten en ook werd er eerst nog een echo gemaakt. Nadat dit alles gedaan was, kwam de gynaecoloog met nog een aantal verloskundige op de verloskamer.  Tijdens de versie zou er een verloskundige echo's tussendoor blijven maken om ons kindje in de gaten te kunnen houden. Het kan namelijk zo zijn dat de hartslag daalt en dat het kindje per direct gehaald moet worden. Dit was bij ons gelukkig niet het geval. Na nog geen halve minuut zei de gynaecoloog : ''mission impossible''. Shit, het zou niet gaan lukken! Ik had dus inderdaad veel te weinig vruchtwater. Helaas bracht dat ons bij de volgende keuze : een stuitbevalling of een keizersnede. We hadden hierover al wat informatie gekregen en waren er eigenlijk vrijwel meteen aan uit dat een stuitbevalling geen optie was voor mij. Het werd dus een keizersnede , waar ik enorm van baalde !

Ik wilde zo graag zelf bevallen, zo graag mijn eigen kindje op de wereld willen brengen, maar helaas..

Diezelfde dag nog moesten we naar de anesthesist om vragenlijsten in te vullen , om mij na te laten kijken en om een datum de plannen voor de keizersnede. Hoe gek is dat?! Een datum plannen wanneer jou bevalling gaat plaatsvinden.. Zo had ik het niet voor ogen!

Mike en ik konden kiezen tussen 3 datums: 09 april , 11 april of 15 april. Meteen riep ik: ''09 april!'' Het zou sowieso nog 2 weken duren dus voor mij kon het niet snel genoeg gaan. Mike daarentegen vond 11 april wel een top datum, mijn moeder is namelijk ook op 11 april geboren.
Ze zou voor het eerst oma worden en een mooier verjaardagscadeautje konden wij haar niet geven aldus Mike. De anesthesist was het hiermee eens, en na een kleine twijfel van mij omdat ik dacht dat dit niet zo handig was i.v.m. de verjaardagen stemde ik al gauw toe. 

11 april it is !

Eigenlijk was het de  bedoeling om de datum tegen niemand te vertellen, maar ik kon het gewoon niet voor me houden dat ons kindje op dezelfde dag als mijn moeder geboren zou worden en dus hebben we het verteld tegen mijn ouders en mijn broer.
Achteraf gezien ben ik blij dat we dit gedaan hebben. Mijn moeder en broer zijn de ochtend van de keizersnede nog naar ons huis gereden om ons succes te wensen en om afscheid te nemen van mijn buik en dat heb ik echt zo fijn gevonden! Helaas moest mijn vader werken op dat moment, maar had hij wel al de middag vrij kunnen plannen. Mijn moeder was ook jarig dus kon hij dat mooi als smoes gebruiken!

Tot zover deze blog. In een volgende blog zal ik vertellen hoe ik de keizersnede precies ervaren heb!

Dankjewel voor het lezen en tot de volgende! 

-x Mamabloggersuus

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je