Snap
  • Bevallingsverhalen
  • partner
  • Bevalling
  • ziekenhuis
  • tevreden

Vrouwen tevreden over partner tijdens bevalling

Tijdens het bevallen is het de vrouw die de zwaarste taak heeft, maar de man is nuttiger dan je denkt. 

Het televisieprogramma 'Hoe bevalt Nederland' uitgevoerd door het EenVandaag Opiniepanel, heeft grootschalig onderzoek gedaan naar de tevredenheid over de man tijdens een bevalling. Maar liefst 16.000 moeders hebben meegedaan aan het onderzoek. 

Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen zeer tevreden zijn over de rol van hun partner tijdens de bevalling. 

97 procent

Van alle onderzochte vrouwen, was 97% tevreden over hun man tijdens de bevalling. Maar wie denkt dat de man álles goed doet, heeft het mis. Het lukt de vaders nog niet altijd om de kleding aan te trekken van de pasgeboren baby. "Het romertje zat ondersteboven en het voetje zat in de mouw. " - vertelde een van de moeders. 

Puffen, praten en luiers

Partners hebben veel vrouwen door de bevalling heen gesleept, wat een opvallend resultaat is want eerder werd door meerdere vrouwen gedacht dat een man tijdens de bevalling niet nuttig zou zijn.

“Als mijn man er niet was geweest had ik de bevalling veel zwaarder gevonden. Hij heeft meegepuft (terwijl we daar vooraf vooral om gelachen hebben), heeft me gecoacht en bij verkeerde ademhaling had-ie het direct door. We waren echt een team, waar ik dankbaar voor ben.”

Ondanks de tevredenheid over hun man, stellen de vrouwen wel dat zij het meeste zorgen voor de kinderen. De helft van de vaders die meededen aan het onderzoek hielpen hun vrouw dagelijks met het geven van de fles en het verschonen van luiers, maar in de meeste gevallen was de vrouw daar toch echt verantwoordelijk voor. 

Hoe tevreden waren jullie over jullie partner tijdens de bevalling? 

 Bron: LINDAnieuws

5 jaar geleden

Hij heeft me echt gecoacht en dat was heel fijn, maar toen we onverhoopt toch in het ziekenhuis raakte was hij toch wat van slag. Hij ging zo met mij mee puffen en de verloskundige zag het gelukkig net op tijd en richtte even haar aandacht op hem en zei tegen mijn man:"Let even op jou eigen ademhaling, anders ga je hier zo onderuit!" En ze was echt net op tijd ?