{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw bevalt zonder medische hulp in ziekenhuis

De vader ving de baby op, terwijl de verplegers volgens hem aan het kletsen waren in de koffiekamer.

Afbeelding blog 'Vrouw bevalt zonder medische hulp in ziekenhuis'
Een vrouw en haar echtgenoot uit Brussel hebben de geboorte van hun zoon Samy in het Brusselse Erasmus Ziekenhuis op een traumatische manier ervaren. Terwijl de vrouw wachtte op een ruggenprik, is ze zonder enige medische hulp bevallen. De vader heeft de baby opgevangen. Met moeder en kind gaat het goed, maar de kersverse vader is boos over de gang van zaken in het ziekenhuis. Volgens hem waren de verpleegsters en verloskundigen aan het 'kletsen in de koffiekamer', terwijl hij zijn vrouw hielp bevallen. 


De geboorte van hun zoon hebben Sarah Laaroussi Laalami (27) haar echtgenoot Omar Sebbata (33) als traumatisch ervaren. Twee weken geleden kwamen ze binnen op de kraamafdeling van het Erasmus Ziekenhuis in Brussel, omdat de bevalling van hun tweede kindje was begonnen. Al snel kwam een verpleegsters bloed af nemen, om te kijken of Sarah een ruggenprik kon krijgen. 

"Een kwartier late begon het échte werk", laat Omar weten. "Sarah kreeg om te vijf minuten weeën, we drukten op de knop om er een verpleegster bij te halen." Die zei dat ze de resultaten van het bloedonderzoek af moesten wachten, dat zou nog zo'n halfuurtje duren. Tien minuten later werden de weeën van Sarah heviger, dus drukte Omar nogmaals op de knop. Dezelfde verpleegster kwam in de kamer, maar zei nogmaals dat ze even moest wachten voordat ze een ruggenprik kon krijgen. 

Na een aantal minuten werd de pijn voor Sarah zo erg, dat ze het nauwelijks nog kon verdragen. Voor ze het wist, was ze aan het bevallen, zonder enige medische hulp. Dat alles gebeurde, terwijl Omar op de knop bleef drukken voor hulp. "Ik heb het baby'tje opgevangen en meteen op mijn borst gelegd. Als ik er niet was geweest, was hij op de grond gevallen."

Een kwartier nadat Samy ter wereld was gekomen, liep een verpleegster de kamer binnen en moest ze vaststellen dat het kindje geboren was. Ze verontschuldigde zich en vroeg Omar of hij de navelstreng door wilde knippen. De vader wilde in woede uitbarsten, maar kon geen kwaad woord uitbrengen, omdat hij nog compleet in shock was door wat er was gebeurd. 

Volgens Omar waren de verpleegsters en verloskundigen aan het kletsen in de koffiekamer op het moment van de bevalling. De jonge ouders geven aan dat ze geen schadevergoeding gaan eisen. "Ik wil vooral dat deze situatie zich nooit meer voordoet", zegt Omar. "Ik zet nooit meer een stap in dat ziekenhuis." 

Het ziekenhuis erkent de feiten en betreurt de 'traumatische ervaring' van het stel. "Zodra mevrouw om een ruggenprik vroeg, hebben we alles in het werk gesteld om snel de pijn te kunnen verlichten. Maar we moeten bepaalde procedures volgen, zoals een bloedonderzoek. Tijdens het wachten op de resultaten daarvan is de vrouw bevallen”, zegt Elise Dubuisson van het Erasmusziekenhuis.

Niemand kon voorspellen dat de bevalling zo plots zou gebeuren, laat een woordvoerder weten. Het ziekenhuis zegt er alles aan te doen om de situatie in de toekomst te voorkomen: "Al kunnen bepaalde scenario’s niet voorzien worden". Het ziekenhuis heeft zijn excuses aangeboden aan Sarah en Omar.

Bron: Nieuwsblad

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je