{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw bevalt 4 maanden te vroeg van gezonde baby

Ze was uitgerekend op 6 november, maar op 11 juli braken haar vliezen.

Afbeelding blog 'Vrouw bevalt 4 maanden te vroeg van gezonde baby'

De Amerikaanse Ellonn Smartt leek een voorspoedige zwangerschap te hebben, totdat haar vliezen plots vier maanden te vroeg braken. Ze had geen keus en moest bevallen van haar baby, die op dat moment niet meer woog dan 368 gram. 

Ellonn was uitgerekend op 6 november, maar op 11 juli braken haar vliezen al. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ik wist dat de baby het zou voelen als ik in paniek zou raken. Dat mocht niet gebeuren", zegt ze tegen het Amerikaanse Today.

Toen de artsen haar vertelden dat ze de volgende dag moest bevallen, gebeurde dat toch. "Het was hartverscheurend. Er was namelijk een kans dat hij het niet zou overleven." Jaden Wesley Morrow werd kwam uiteindelijk via een keizersnede ter wereld, gezond en wel.

Ellonn, haar partner Jordan en hun andere kindje Elia mochten de baby niet aanraken. "We praten veel met hem en vertellen dat we hartstikke trots op hem zijn. Zijn armen en tenen bewegen soms en hij probeert al zelfstandig adem te halen. Hij is ons kleine wonder."

Ellonn hoopt dat Jordan in november, wanneer hij eigenlijk geboren had moeten worden, mee naar huis mag.

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je