{{ message.message }}
{{ button.text }}

Video: baby wordt geboren in vruchtzak

Een kans van 1 op 80.000!

Afbeelding blog 'Video: baby wordt geboren in vruchtzak'

Heel af en toe wordt er een baby geboren waarvan de vruchtzak nog helemaal in tact is, die kans is 1 op de 80.000. Voor het geval je je afvraagt hoe dit eruit ziet, hebben wij een prachtig filmpje! 

Vruchtzak

Rondom het vruchtwater in de baarmoeder bevindt zich de vruchtzak, deze bestaat uit een dun binnenste vlies (het amnion) en een dikker buitenste vlies (het chorion). In de vruchtzak groeit de baby. In de meeste gevallen knapt de vruchtzak, dan 'breken de vliezen'. In uitzonderlijke gevallen wordt een baby geboren als hij/zij nog helemaal in de vruchtzak zit. 

Dit filmpje is opgenomen tijdens de keizersnede van een drieling. Twee van de drie kindjes kwamen in een hele vruchtzak ter wereld. De derde baby, een klein meisje, sliep toen ze in de vruchtzak geboren werd. "Ze liet ons haar bewonderen terwijl ze nog sliep. We hebben er zeven minuten naar staan kijken, alsof ze nog steeds in de buik van haar moeder zat", luidt een vertaling. 

Hoe bijzonder!

Bron: Parents

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je