{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van voorweeën tot bevalling; wat is jullie ervaring?

Wanneer diende jou bevalling zich aan en met welke voortekenen? De nesteldrang is hier vol op begonnen en ben benieuwd naar jullie ervaring.

Afbeelding blog 'Van voorweeën tot bevalling; wat is jullie ervaring? ' Achtergrond blur afbeelding

Met 36+6 braken bij mij de vliezen toen ik van Quinn ging bevallen. Niets wachten, geen voortekenen, gewoon pats boem nog tijdens mijn babyshower bleek er geen ontkomen aan. Geheel onverwachts, maar achteraf heerlijk dat ik er geen moment bij stil heb gestaan of op heb moeten wachten. 

Nu ben ik weer bijna 36 weken zwanger. Dit keer ook veel meer bezig met de bevalling. Dit om verschillende redenen; onze kleine man loopt ruim 4 weken voor op de groei, ik heb zwangerschapsdiabetes en zal hierom worden ingeleid alleen de precieze week/datum is nog onbekend en dan toch die vraag die door m'n hoofd galmt: zal deze man dan ook weer zo vroeg komen net als zijn zus? 

Ik weet dat het niets hoeft te zeggen, maar ik hou er toch een beetje rekening mee. Ik hoop er stiekem een beetje op, ook vanwege zijn grootte. Maar wat zal het tegenvallen als het dan opeens wel langer duurt :) ik heb nu sinds een paar dagen heuse harde buiken en pijnlijke voorweeën. De nesteldrang is echt volop aanwezig. Allemaal tekenen dat m'n lichaam iets in gang wil zetten, maar alsnog zegt het niets. Op de CTG was een duidelijke harde buik/voorwee te zien om de 5 minuten van een sterkte van rond de 60/70. Alleen eenmaal thuis zwakt het ook rustig weer af. 

Al met al houdt het me goed bezig dit keer. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie veel voortekenen gehad van de bevalling? Hoe lang heb je last gehad van voorweeën? En kwamen je eerste en tweede een beetje rond dezelfde termijn? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je