{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uit praktisch oogpunt.

Afbeelding blog 'Uit praktisch oogpunt. ' Achtergrond blur afbeelding
Nog vijf weken. Ik moet nog vijf weken, 35 dagen. Het klinkt als niets. Is het normaal dat ik er ontzettend zenuwachtig van word? De geboortekaartjes liggen zo goed als klaar. Mijn kind heeft een naam. Mijn kind heeft een kamertje. Moeders heeft het kraampakket op haar slaapkamer staan. Wat een ding is dat trouwens, niet normaal. Alles wat er in zit, is groot. Blijkbaar is het nodig. Daar krijg ik het ook wel een beetje benauwd van. Vooral van die grote maandverbanden, niet normaal. Ik moet er even niet aan denken hoeveel en wat die dingen dan precies moeten opvangen. Het kraamcentrum is langs geweest en is al m'n kastjes en laatjes afgegaan. Ik moet dus nog wat hydrofiele luiers aanschaffen, die heb ik niet genoeg. Ik moet nog zorgen dat de adressen op de enveloppen komen. Ik moet zorgen dat er volgende week een koffertje klaar staat voor het ziekenhuis. Het komt nu ZO dichtbij. Het wordt ZO echt nu, ik krijg er de kriebels van. Aan de ene kant wil ik heel graag dat mijn lieve kindjes mijn buik uitkomt. Het is ontzettend druk bezig, ik krijg er gewoon zere ribben van. Het lag ook nog verkeerd om, bleek vorige keer bij de verloskundige. Het zal dus nog moeten worden omgedraaid. Ook weer zo wat. Het houdt gewoon niet op. Heb je het ene afgehandeld, komt het volgende alweer om de hoek kijken. Soms denk ik wel eens dat ik het niet trek. Dat is 's avonds in slaap val en de volgende ochtend gewoon niet meer wakker zal worden. Van vermoeidheid. Godzijdank is dat niet gebeurt, maar ik ben er wel eens bang voor. Er zijn wel eens momenten dat ik heel goed besef waarom een kind een vader en een moeder moet hebben. Omdat de moeder het in haar eentje gewoon te zwaar heeft. Maar ja, elke dag gaat weer voorbij. De weken gaan voorbij. De maanden gaan voorbij. En stap voor stap kom ik steeds dichterbij. Steeds dichter bij het punt dat ik serieus alles geregeld moet hebben. Dat punt is bijna. Ik ben er bijna klaar voor. Ik hoop dat mijn kleine, lieve schoppertje toch nog een paar weekjes blijft zitten. Gewoon, uit praktisch oogpunt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je