{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuisbevallen in coronatijden

Afbeelding blog 'Thuisbevallen in coronatijden'

Dat ik ging thuis bevallen stond al vast na mijn eerste bevalling waar ik de arbeid thuis deed maar daarna toch naar het ziekenhuis ging, ook al ging het zo vlot. Maar bij een eerste zwangerschap is alles nog zo onbekend.

En toen kwam het beestje ‘corona’ aan en was ik 38 weken zwanger. Net voor de lockdown ging ik in zwangerschapsverlof, kroop ik in mijn cocon maar toch was die angst er: wat als ik teveel overtijd ga, aan de monitor moet, enz,...

Die onzekerheid is er toch, vooral als je weet dat je het ziekenhuis absoluut wilt vermijden in deze vreemde tijden.

Dinsdagmorgen 30 maart, ineens braken om 7u mijn vliezen. 

Rustig opstaan, nog steeds niet beseffen dat het echt begonnen was. De jongens wakker maken, douche nemen en naar beneden. De vroedvrouw kwam toe en alles was in orde. Ik was zo ontspannen, zat op mijn bal, citeerde telkens dezelfde affirmatie in mijn hoofd, een rustig muziekje op de achtergrond. 

Noah die dan met zijn gitaar kwam een liedje spelen voor ons, die mijn benen kwam masseren terwijl papa mijn rug deed. Zo zalig was het. Toen de vroedvrouw om 12u belde zei ik dat de weeën korter op elkaar kwamen en ze gerust mocht komen. Ze stelde voor om het bad te vullen. Om 13u15 ging ik erin, wetende dat het misschien zou stilvallen maar dat water doet zo’n deugd. Ik had geen idee hoever ik was en de pijn viel zo goed mee.

Maar in plaats van stil te vallen kwam ineens een hevige wee aan, daarna persdrang en ja hoor ik voelde het hoofdje halverwege zitten. De vroedvrouw zei om eens voorzichtig mee te duwen en opeens hop, na 1 perswee was ons dochtertje er al. En toen kwam de huisarts toe, net te laat.

Wat me altijd zal bij blijven is hoe Noah zijn kleine zus geboren heeft zien worden. Hij was er heel de tijd bij, ondersteunde me met een washandje en zei na de bevalling: amai papa, zit ik in een droom? 💛

Ik ben zo blij dat ons dochtertje zo’n mooie en rustige landing mocht hebben. Alles gebeurde erna op ons eigen tempo en gewoon in ons warm nestje 💕

Ik gun iedere vrouw zo’n prachtige bevalling 💛.

Eigenlijk was de lockdown voor ons gewoon genieten in onze kleine bubbel, heerlijk! 

Afbeelding blog 'Thuisbevallen in coronatijden'

Wat een rijkdom 💛

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je