Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #momlife
  • #ziekenhuis
  • #bevalling
  • #bubbel
  • #verlof

THE day en de bubbel?!

De tweede keer bevallen en lekker in de bubbel?! Of toch niet?

Ruim 2 weken geleden was het zover op 28 mei 2019 is onze tweede dochter Charlie May Valkenier geboren. Precies een week na de uitgerekende datum (mede door het strippen; ben bang dat ze anders nog even had blijven zitten). Wellicht hebben jullie mijn eerdere blog gelezen over mijn medische indicatie n.a.v. het vele bloedverlies en een placenta die niet los kwam de eerste keer. En ja hoor dat was ook dit keer weer het geval. Gelukkig waren we hier beide dit keer al meer op ingesteld. Stiekem vond ik het niet zo erg dat na een nacht zonder slaap (want ja weeën) en alle pijn dat ik even onder zeil mocht om vervolgens weer pijn vrij wakker te worden en meteen een rakketje aangeboden kreeg! Hoewel het bloedverlies dit keer de helft was van de vorige keer (1,2 liter) was het nog steeds boven gemiddeld en moest ik mede hierdoor een nachtje blijven. Again geen ramp want zo'n eerste nacht wat hulp is stiekem best fijn. 

Nu twee weken later hebben we aardig ons ritme gevonden. Charlie doet het super goed en is een hele zoete baby. Ook de nachten gaan goed en zo komt ze soms maar één keer (let op dat betekent dat de tweede keer rond 6 uur is, dat is bij ons ochtend aangezien Ruby rond dit tijdstip wakker wordt). Maar over die bubbel waar sommige moeders in zitten en wellicht heerlijk in willen blijven, dat heb ik dus niet. Ik was blij dat ik na een week weer lekker naar buiten en op pad kon. De hele dag binnen zitten is gewoon niets voor mij. Natuurlijk vind ik het heerlijk om lekker te knuffelen met mijn meiden en te genieten met z'n 4e maar ik was blij dat ik me al vrij snel weer goed voelde en nu weer een terrasje kan pakken (uiteraard met baby). 

Ik ben benieuwd of er meer moeders zijn die niet wachten konden om weer op pad te gaan en uit de bubbel te komen, of dat je dat juist heel lastig vond? Nu het mooie weer nog en dan nog even volop genieten van mijn verlof!

Liefs Aimée 

4 jaar geleden

Gefeliciteerd met je dochter! Mijn zoontje is te vroeg geboren en heb daardoor 10 weken in het ziekenhuis gezeten. Toen hij thuis kwam, mocht hij gelijk naar buiten en dat hebben we ook gedaan. De eerste twee weken thuis was mijn man ook vrij, kwam voor mij prima uit, want dan kon ik even een paar uurtjes het huis uit terwijl hij bij de kleine man bleef! Heerlijk om gewoon even weg te gaan!

4 jaar geleden

Gefeleiciteerd! Echt zo herkenbaar...ik had helaas geen vervoer en kon de eerste maand niet verder dan drie straten van t dorp rondjes lopen maar ook dat elke dag meermaals gedaan. Bij mijn eerste ging ik bij de derde dag al lekker rondje met mn dochter lopen.

4 jaar geleden

Liefs voor jullie!