{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tegen het advies in zette Amy haar zwangerschap door, nu heeft ze een prachtige dochter

Het middenrif van de baby ontwikkelde zich niet goed.

Afbeelding blog 'Tegen het advies in zette Amy haar zwangerschap door, nu heeft ze een prachtige dochter'

Amy Palmer's arts adviseerde haar om haar zwangerschap af te breken, omdat het middenrif van de baby zich niet goed ontwikkelde. Een enorme klap voor elke (toekomstige) moeder. Amy volgde dit advies niet op en dat is de beste beslissing die ze ooit heeft genomen. 

Een meisje

De 33-jarige raakte onverwachts zwanger van haar man Billy. Met twaalf weken hadden ze een echo, waarop alles in orde leek te zijn. Het stel, uit Zuid-Londen, besloot daarna om een privé-echo te laten maken, zodat ze hun kindje nog beter konden bekijken. Dat was het moment dat ze erachter kwamen dat ze een meisje verwachtten. Ze waren al trotse ouders van twee jongens: "Na twee zonen leek het ons zo mooi om een dochter te krijgen. We begonnen meteen na te denken over mogelijke namen: Daisy, Rose, Amerlia". 

Probleem

Toen Amy twintig weken zwanger was, had ze weer een echo. Deze verliep anders... De echoscopist liet weten dat er misschien een probleem was met de organen van de baby. Voor meer gedetailleerd onderzoek werd ze doorverwezen: "Twintig minuten lang keken we hoe de echoscopist stilletjes heen weer ging met de scanner en gedetailleerde afmetingen van onze baby nam".  

CDH

Toen de echoscopist de scanner neerlegde, veranderde de stemming in de kamer: "Ik ben bang dat jullie baby een congenitale diafragmatische hernia heeft, beter bekend als CDH. Dat betekent dat het middenrif zich niet volledig heeft ontwikkeld. Er zit een groot gat, haar darmen steken omhoog in de borstholte, naast het hart en de longen". Tot 60 procent van de baby's met deze aandoening sterft als gevolg hiervan.

Zwangerschap afbreken

De arts vertelde dat Amy en haar man wellicht moesten overwegen om de zwangerschap af te breken. Zonder het zelfs met haar wederhelft te bespreken, zei Amy: "Geen sprake van. We hebben net onze baby op het scherm gezien. We hebben haar gezicht gezien. Ze is al een klein persoon. We gaan door met deze zwangerschap. Zelfs als ze maar een kleine overlevingskans heeft, moeten we haar die kans geven". 

Geboorte

Met 35 weken bleek dat de baby was gestopt met groeien. Amy werd snel naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd Maisie geboren, ze woog 2,3 kilogram. Maisie werd meteen meegenomen door de artsen. Uren later mocht het koppel eindelijk naar hun dochtertje toe. 

Na verschillende onderzoeken hadden artsen ontdekt dat Maisie's lever en darm waren verplaatst naar haar borstholte, waardoor haar tweede long zich niet goed kon ontwikkelen. Ook werd ze geboren met pulmonale hypertensie.

Desalniettemin was Maisie twaalf dagen oud toen ze sterk genoeg was om een operatie te ondergaan waarbij haar middenrif hersteld werd. Met twaalf weken mocht ze naar huis.

Geweldig klein meisje

Sindsdien maakt Maisie het goed. Ze kan normaal eten, hoewel ze nog wel sondevoeding nodig heeft. Later wil ze verpleegster worden, zodat ze andere kindjes kan helpen. Afgelopen september ging ze voor het eerst naar school. "Tot nu toe blinkt Maisie op school uit in alles. Ze heeft een goede concentratie en geheugen. Ze is een geweldig klein meisje."

Bron: The Sun

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je