Snap
  • Bevallingsverhalen
  • post_short

Slechte ervaring met inleiden bevalling?

Inleiden van de bevalling; hebben jullie daar ook ( slechte ) ervaring mee?

Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat mijn oudste dochter werd geboren. Automatisch kijk je dan weer even terug naar de bevalling. Bij beide bevallingen ben ik via een infuus ingeleid. Bij de eerste bevalling viel het hartje van onze dochter 'weg' en dit werd een spoedkeizersnee. Bij de tweede had ik extreme weeenstormen. Ook toen was de hartslag veel te laag. Gelukkig werd het net geen spoedkeizersnee. Ik heb altijd het idee gehad dat het ( onprofessioneel ) inleiden daar iets mee te maken heeft gehad.

Hebben jullie wel goede ervaringen met het inleiden van de bevalling?

8 jaar geleden

Hoi Nienke, Ik zou je graag eea vragen over inleiden van bevalling ivm een artikel in het AD. Kun je contact opnemen met mij: f.wildenborg@ad.nl. Dank! Francine

8 jaar geleden

Ik ben ingeleid met 38 weken en 4 dagen vanwege rugklachten en te weinig vruchtwater. Bij binnenkomst kwam verloskundige met stagiaire binnen. Werd na 2 pogingen infuus geprikt. Stagiaire had hulp van verloskundige nodig om infuus te prikken. Ik wilde mijn haar nog doen. Nee zei de verloskundige dat is nergens voor nodig zoals een dag als deze. Na paar uurtjes moest ik naar toilet, ik werd niet begeleid. De kraamsuitedeur stond wagenwijd open, iedereen kon me zien lopen. Heb ik direct wat van gezegd. Verpleegster zei dat ik ook helemaal niet alleen naar toilet mocht gaan. Ik zei de stagiaire heeft mij afgekoppeld dus zij wist dat ik naar toilet moest. Toen wilde ik ruggnprik want ik had een weeeenstorm. De verloskundige zei eerst de overbuurvrouw want zij schreeuwde harder. Ik dacht krijgt ze nou voorrang? Stagiaire ging mee ruggenprik zetten aangekomen daar was zij een stekkertje vergeten.... Na een halfuur kwam ze terug. Ze liet mijn man en mij alleen achter bij de anesthesist. Daarna ruggenprik gezet was ze weer wat vergeten. Na een halfuur kon ik pas naar boven. Roomservice was al geweest...wij kregen geen eten. We vroegen ernaar, de roomservice zou wel weer x langskomen. Toen kreeg ik weer pijn ik drukte op de knop en schreeuwde van de pijn.... Er kon nog niks zijn. Och je hebt al 10 cm ontsluiting maar de overbuurvrouw ook die helpen we eerst. Toen kwam verloskundige drukte mijn been uit elkaar en zei pers. Ik wist niet eens hoe dat moest... Werd mijn been weggegooid dit werkt natuurlijk niet. Kwam stagiaire eraan hielp mij hoe ik moest persen. Ik keek elke x op de klok. Haalde verpleegster klok weg en lachten ze alle 3 mij uit.... Ik dacht wat zitten ze me nu toch gek te maken. Mijn man moest verplicht in het geboortekanaal kijken terwijl hij dit 3x had gezegd niet te willen. Verloskundige stond stampvoetend dat hij echt moest gaan kijken. Na 1 uur en kwartier persen zei verloskundige tegen stagiaire dat ze gynaecoloog moest bellen. Roomservice kwam binnen en verloskundige stond met collega te overleggen. Er Stagiaire liep weg zonder wat te zeggen en kwam weer. Vertelde dat gynaecoloog op ok keizersnede was aan het doen bij de overbuurvrouw. Ik heb 1 uur 40 minuten geperst toen kwam gynaecoloog met tangverlossing. Mijn man durfde niet navelstreng door te knippen maar werd verplicht kreeg een schaar in de handen gedrukt. Er is niet gefeliciteerd en er zijn foto's van mijn vagina gemaakt.... Gynaecoloog heeft gehecht. Daarna is er niemand weer geweest voor nazorg. Met nacontrole mijn hart gelucht. Gesprek gehad met leidinggevende en gynaecoloog gevolg verloskundige overspannen.....

10 jaar geleden

Mijn ervaring met het inleiden is eigenlijk dat het prima is verlopen. In het begin duurde het even voor ik daadwerkelijk goede weeen kreeg en zei ik : zet maar wat hoger. Binnen 10 minuten vroeg ik of hij alsjeblieft uit mocht. Na nog 10 minuten was onze kleine meid er al. Eigenlijk verliepen mijn normale bevallingen ook zo...een wat langere aanloop en vervolgens ging het heel snel.

10 jaar geleden

Bij mijn dochtertje braken mijn vliezen en meteen een weeenstorm en 3 uur later was ze er! Bij mijn zoontje ben in ingeleid en daar werden op een gegeven moment mijn vliezen gebroken! Precies dezelfde bevalling, ook een helse weeenstorm! HAHA Ik kan dus niet zeggen dat het bij mij anders was. Ik vind het eerlijk gezegd wel prettig dat ik wist dat ik die da ging bevallen en niet dat ik moest wachten tot het vanzelf begon.