{{ message.message }}
{{ button.text }}

Serieus Gerda?

weer zo'n klaag blog.

Afbeelding blog 'Serieus Gerda?' Achtergrond blur afbeelding

Ja, serieus. Sorry hoor, maar wat is het toch met mensen die altijd denken alles beter te weten en komen met van die ongevraagde goed bedoelde adviezen? Of denken even een statement te maken, want gelukkig had ik het zo relaxed na mijn bevalling. Serieus Gerda? ' Je lag toch alleen maar te wachten op de couveuse zaal?' Jammer weer. Wat een kletspraat halen mensen in hun hoofd en dan ook nog zo heerlijk ongegeneerd uitspreken.

Ik heb altijd van huis uit meegekregen dat je nooit kan oordelen over een situatie waar je zelf ook nooit in hebt gezeten. Oké, dus G, snap je de hint? 'wink, wink'. Jammer genoeg is sterk en snel terug reageren nooit mijn sterkste punt geweest, nee ik ben echt zo'n binnenvetter. Eentje die dat hele gesprek lekker even 10x opnieuw door haar hoofd laat schieten en dan ook nog uitkomt op betere reacties dan die ze gegeven heeft.

Maargoed, Gerda vond het dus nodig al haar ervaring van na de geboorte even te bespreken. Iets wat mij zo enorm pissig maakte dat ik wel een klaag blog moest schrijven. Je kan het dan maar beter op papier zetten en anderen ermee lastig vallen. Sorry Corry.

Wat ik toch een beetje wil zeggen is.. waarom oordelen wij. Kijk, ik ben ook echt geen heilig boontje en heb zo af en toe ook mijn oordeel over bepaalde situaties, maar waarom kunnen sommige mensen alleen maar bekritiseren? of juist beter willen lijken dan een ander.. en wat denk je daar dan mee te bereiken?

Neem nou Gerda, die bleef maar doorpraten over hoe relaxed het wel niet moet zijn om een te vroeg geboren kindje te hebben, want je ligt de hele dag op je luie reet en alles word voor je gedaan. Fout, zo fout , maar waarom? Wat mij zo ontzettend is opgevallen na de vroeg geboorte van Teun is dat mensen niet begrijpen dat het geen gezond kindje is. Hij had nog ruim 10 weken in mijn buik moeten zitten, beschermd en veilig en dat kreeg ik gewoon soms niet in het hoofd van anderen.

'Maar je kan hem dan toch wel aanraken? Mogen we hem niet eens vasthouden, hij ligt nu toch op je borst.' Nee en nee en nee en nee. 'Jeetje, je bent wel een beetje overbezorgd!' Aargh, ZUCHT.

Er komt zo veel meer bij kijken dan een gezond kindje op de wereld zetten. Ik ben dan ook sterk van mening dat je enorm trots mag zijn op jezelf en je kindje als je een goed verlopen zwangerschap hebt gehad, want zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet. 

Dan het klagen. SERIEUS, STOP ERMEE.
Wees trots op wat je zelf hebt bereikt, ongeacht of een ander je al tien keer voor is geweest. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je