{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Pijnbestrijding'

Op dit moment ligt mijn zusje haar weeën weg te puffen. Gistermiddag gaan lunchen om voor een beetje afleiding/pijnbestrijding te zorgen.

Afbeelding blog ''Pijnbestrijding'' Achtergrond blur afbeelding
Op dit moment ligt mijn zusje haar weeën weg te puffen. Gistermiddag zijn mijn dochter en ik nog met haar, haar vriend en onze moeder wezen lunchen tussen het gerommel door om voor een beetje afleiding/pijnbestrijding te zorgen. Haar vriend gaf toen aan zich een beetje machteloos te voelen omdat hij het zelf niet kan ervaren. Voor mijn gevoel AL drie weken geleden (tijdens de zwangerschap kroop de tijd nu voelt het alsof de tijd voorbij vliegt) zei mijn man een beetje hetzelfde. Tijdens de heftige weeën bleek echter dat de keuze om zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis niet verkeerd geweest te zijn. Na een paar afspraken waarin de basis werd gelegd voor de laatste kwamen de verschillende houdingen ter sprake. Het voelde erg goed om deze geoefend te hebben, niet alleen voor mij maar ook mijn man had een paar handvaten meegekregen zodat hij een goede bijdrage kon leveren. Tijdens de bevalling, nadat ik hem min of meer had gesommeerd naar de slaapkamer te komen (we gingen voor een thuisbevalling en was daar de eerste weeën aan het opvangen) hebben we een combinatie van deze houdingen gebruikt. Met name het drukken in de zij zodat ik na afloop over twee blauwe plekken beschikte en de 'rustig ademhalen' mantra hebben bij mij geholpen. Nu vraag ik me af welke methodes, naast de medicinale, jullie hebben gebruikt ter pijnbestrijding of als middel om de vader ook een rol te geven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je