{{ message.message }}
{{ button.text }}

Papa proof bevalcursus

De papa tips die de leuke aanstaande vader echt (moet) lezen.

Afbeelding blog 'Papa proof bevalcursus' Achtergrond blur afbeelding

Je bent zwanger,super leuk en hebt vast al helemaal voor aan het bereiden met heel Google af te lezen,alle boeken en magazines door te speuren die je maar kan vinden. Kortom jij weet al mega veel van hoe jij je kan voorbereiden op de geboorte.

Maar om je man nou elke dag te gaan vertellen of alle tips en artikelen die je gelezen hebt doe je ook niet.

Kom samen met je man naar de Papa proof bevalcursus bij fijnzwangerOm een goed team te zijn tijdens de geboorte is het belangrijk dat je man ook weet wat hij kan doen tijdens de geboorte.

En dat is heel wat meer dan alleen maar je hand vasthouden. Deze drie tips helpen je man om wat te kunnen doen tijdens de geboorte. Mannen vinden het maar wat fijn om wat te kunnen doen in de geboorte. Door ze een actiever rol te geven voelen ze zich meer op hun gemak en zijn jullie meer een team in de geboorte. Want of je nou thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen een geboorte is nou eenmaal samenspel.

Jij bent bezig met de weeën op te vangen, en je man kan heel veel voor jou doen.

DE OMGEVING VERTROUWD EN COMFORTABEL MAKEN IS ERG BELANGRIJK

Denk hierbij in een ziekenhuis eraan om misschien de gordijnen dicht te doen zodat je je meer kan ontspannen. En thuis kun je eraan denken om de klokken en de deurbel uit te zetten, zo min mogelijk prikkels zijn belangrijk omdat jij je aan het focussen bent, en alles wat maar storend is je uit je concentratie kan halen. Een telefoon op geluid aan kan ook heel vervelend zijn. Heel lief bedoeld maar heel veel mensen leven met je mee tijdens de geboorte en vragen de laatste weken constant of je al begonnen bent, of dat de baby er al is.


WAT KAN DE MAN NOU DOEN IN DE GEBOORTE:

Wat ook heel belangrijk is wat je man kan doen is ervoor zorgen dat alles klaarstaat wat jij nodig kan hebben. Denk hierbij aan als je in water zou willen bevallen een bad.

Hij zou ervoor kunnen zorgen dat het al opgeblazen is of al opstaat.

En de slangen al erin hangen zodat je alleen op het moment dat het zover is alleen nog maar de kraan open hoeft te draaien.

Naast je nachtkastje een Sportbidon neerzetten zodat je in alle houdingen water tot je kan nemen, want drinken is heel erg belangrijk in de geboorte.

Naast dat je veel water drinkt ga je dus ook veel naar de wc kunnen.

Je man kan ervoor zorgen dat je dus ook veel gaat plassen.

Beweging is erg belangrijk, wat je van tevoren al kan doen is kijken of je samen de houdingen al eens kan gaan proberen. Zo herkent je lichaam ze sneller en voelen de houdingen al als meer vertrouwd. Ook weet je dan al sneller wat fijn voelt en wat niet.

Afwisseling van houdingen is erg belangrijk voor het geboorteproces.


LAST BUT NOT LEAST: LAAT HEM JE SUPPORTER ZIJN!


En het allerbelangrijkste wat je als man kan doen is zeggen dat ze het fantastisch doet, dat je van haar houd en heel erg trots op haar bent, dat ze er bijna is. En misschien een kus of een strijk door haar haar. En een liefdevolle massage als ze dat wilt. Sommige vrouwen moeten daar in het geboorteproces niks van weten.


Afbeelding blog 'Papa proof bevalcursus'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je