Snap
  • Bevallingsverhalen

Onze mooie dochter Lieke

Een blog over het zusje van mijn geweldige zoon Ruben. Zijn zusje is helaas overleden 7 uur na haar geboorte

Een blog schrijven. Ik kan zoveel schrijven. Ik kan schrijven over mijn geweldige zoon Ruben, die, ondanks dat hij 19 maanden is, nog steeds geen nacht doorslaapt. Maar verder het vrolijkste kereltje is dat ik ooit heb gezien. Hij is nogal druk maar lacht, vliegt en rent alle kanten op. Heerlijk om te zien. En om van te genieten. Hierbij moet ik niet vergeten te zeggen dat Ruben grote broer is van Lieke*.  

Lieke* een ontzettend mooi meisje wie helaas maar 7 uur heeft mogen leven. Lieke* is na een zwangerschap van 39.6 weken geboren op 12-12-14. Het was een stort bevalling; in het ziekenhuis aangekomen  zagen ze al snel dat Lieke* niet herstelde na een wee. Binnen no time stond de kamer vol met artsen. Ik werd getoucheerd, 3 cm ontsluiting. 7 minuten later was de gynaecoloog er en had ik volledige ontsluiting. Moest persen zonder perswee en in 1 wee was Lieke* er om 19:43 

Ze werd direct weg gehaald omdat ze bleek was en niet zelfstandig ademde. Na een hartmassage werd ze overgebracht naar de kinderafdeling. We mochten naar haar toe, ze kon bloeddruk niet op pijl houden. In purmerend is ze "in leven gehouden". Ze moest over naar het amc in een baby ambulance. Wij volgden een uurtje later in de gewone ambulance. We waren purmerend nog niet uit of de ambulance broeders kregen een melding, de toeters en bellen moesten aan, anders zouden we Lieke* niet meer in leven zien. In het amc, bij Lieke* aangekomen, had ze nog een hartslag van 14. We kregen haar in onze armen en ze was overleden.In purmerend heeft ons meisje nog in mijn vinger geknepen en me aangekeken. Ben ik blij mee, ze weet dat we er voor haar waren en er ook altijd voor haar zullen zijn.

De cardioloog zei dat haar hartje goed was aangelegd maar niet voldoende kracht had om het bloed alleen rond te pompen. Uit het onderzoek naar de placenta en mijn bloed is geen helderheid gekomen. Er is ook nog een ct scan gemaakt. Maar de kans dat er iets uitkomt is klein. Het amc zegt "domme pech". We hebben toch, voor onze zekerheid, een hartfilmpje van Ruben laten maken. En gelukkig is alles goed.

Woensdag 17-12-2014 is ons mooie meisje begraven. In besloten kring. ze is begraven in haar wiegje en heeft haar kerstkado, een foto van ons vieren en een vinger-verf handje van Ruben meegekregen. We zijn met de duo-wagen lopend naar de begraafplaats gegaan. Ze ligt in het zonnetje (als die schijnt) onder een boom en hortensia. Een echt Lieke* plekje vind ik zelf.

Afsluiten is onmogelijk, maar ik kan er mee leven dan onze Lieke* altijd en elke dag in mijn hart en hoofd aanwezig is. Dan is ze toch altijd bij ons. 

9 jaar geleden

Ik wilde je alsnog heel veel sterkte wensen met dit veels te grote verlies! Baby's horen niet dood te gaan... :( Wij zijn helaas een maand eerder onze tweede dochter verloren. Na een zwangerschap van 38 weken en 5 dagen is ze in mijn buik overleden. Bleek uiteindelijk door een stomme knoop in de navelstreng te zijn gebeurd. Nogmaals heel veel sterkte

9 jaar geleden

Wat ontzettend mooi geschreven, heel veel sterkte!!

9 jaar geleden

Wat een ongelooflijk verdriet. Ik wil jullie een hart onder de riem steken, maar weet niet hoe dit te doen met woorden. Dan maar via dit berichtje om te laten weten dat ik met jullie meeleef.

9 jaar geleden

Je hoopt altijd dat mensen dit gespaard blijven. Echt verschrikkelijk om je mooie kleine kindje te verliezen. Heel veel sterkte gewenst.