{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onverwacht mooi

Afbeelding blog 'Onverwacht mooi' Achtergrond blur afbeelding

Februari 2014, ik voel me niet fit. Ik heb last van mijn buik. Ik denk zelf dat ik een blaasontsteking heb Stiekem baal ik hiervan. Dit kan ik niet gebruiken een paar dagen voor carnaval! Na een halve dag werken ga ik naar huis. Het zit me allemaal niet lekker. Op aandringen van mijn vriend een afspraak bij de huisarts waar ik een dag later terrecht kan. Deze stuurt  me door naar het ziekenhuis. Ik bel mijn moeder of ze tijd heeft om even mee te gaan. Ze kan mee en komt meteen naar de huisarts toe. 

Onderweg vraagt ze me: ben je misschien zwanger? Ik kijk haar aan zeg: nou mama lijkt me gek dan had ik dat toch wel gemerkt! Aangekomen bij het ziekenhuis mochten we als eerste naar binnen om een echo van mijn buik te laten maken. Het is een paar seconde stil totdat we het hartje horen kloppen en ik gefeliciteerd word. Mevrouw u bent ongeveer 30 weken zwanger! Weer is het stil. Ik moet huilen en weet even niet wat zeggen moet. We bellen mijn vriend en hij komt meteen. We spreken in het ziekenhuis af dat we een dag later terug komen om het een en ander verder te bespreken. 

Die dag later hebben we niet gered, dat werd dezelfde avond. In het begin van de avond kreeg ik krampen en die werden steeds erger en vervelender. We belde het ziekenhuis en ik moest even een uur aankijken als het dan nog niet ging moeten we meteen contact opnemem. Na uur belde we terug en ik mocht terugkomen. Mijn moeder ging mee. Die zag de paniek in de ogen van mijn vriend en mij. Om 20.30 liepen we het ziekenhuis binnen en werden we naar de kraamafdeling begeleid. Daar werd ik voor de zekerheid even aan de ctg gelegd. De hartslag van ons kindje was goed maar de krampen kwamen steeds vaker terug. Daarbij bleek ik ook 7 cm ontsluiting te hebben. Gezien men dacht dat ik 30 weken zwanger was is er een heel medischteam opgeroepen. Daarna ging het snel want binnen een halfuur was baby X er. 

Die ongeveer 30 weken bleken ongeveer 41 weken te zijn. Ons meisje was klaar mee en vond dat ze zichzelf aan ons mocht komen laten zien. 

Januari 2020, mama ik kan niet slapen mag ik bij jullie komen liggen. Ons meisje wordt over een paar weken 6! 

6 jaar geleden zetten ze onze wereld op zijn kop. Maar met Janne is hij is zoveel mooier geworden!*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je