{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons eerste kindje #1

Afbeelding blog ' 
Ons eerste kindje #1' Achtergrond blur afbeelding

Daar zaten we dan aan tafel. Mijn vriend (nu mijn man) en ik. Alles was schoon en gewassen en we waren er klaar voor. Klaar voor de geboorte van ons eerste kindje, een zoon. We riepen al een hele poos tegen elkaar dat hij vast eerder geboren zou worden aangezien ik een flinke buik had die ik voor me droeg. Wij kwamen er achter dat dit niks zegt.......
De zwangerschap zelf was vlekkeloos verlopen. Geen ernstige kwaaltjes en ik straalde. Ik was 23 jaar, voelde me goed en kon de hele wereld aan.

De laatste controle bij de verloskundige........
Wij hebben een zelfstandige verloskundigenpraktijk in onze stad. Ik was op 3 oktober 2009 uitgerekend en als ik weer voor controle zou moeten zou ik een aantal dagen overtijd zijn. De verloskundige gaf aan dat de baby al mooi was ingedaald. Alle controles leken verder goed en we gingen weer met een gerust gevoel naar huis. We lieten ons vertellen door de verloskundige dat de controles vanaf nu werden overgenomen door de gynaecoloog in het ziekenhuis in onze woonplaats.

Ik was inmiddels een week overtijd en wij werden verwacht bij de gynaecoloog. Op de echo zag alles er goed uit. Wat leuk om weer even te mogen spieken. Dat was al weer een poosje geleden. De gynaecoloog gaf aan dat de baby niet was ingedaald. Mijn man ik keken elkaar verbaasd aan en vroegen de gynaecoloog om dit nog eens te herhalen. "Het kindje is nog niet ingedaald mevrouw". Toen ik aangaf dat de verloskundige had verteld dat het kindje wel was ingedaald kon hij niet anders zeggen dat dit niet zo was. Opmerkelijk vonden wij, maar het was ons eerste kindje. We wisten het fijne er ook niet van en gingen hier verder niet op in.
De gynaecoloog stelde voor om mij te strippen in de hoop dat het lichaam het zelf op zou pakken en de bevalling in zou gaan zetten. De dagen erna verloor ik de slijm prop, maar de bevalling zelf begon niet. Eind van de week stond er weer nieuwe afspraak gepland bij de gynaecoloog voor als de bevalling niet uit zichzelf was begonnen............


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je