{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onderweg

3de kindje

Afbeelding blog 'Onderweg' Achtergrond blur afbeelding

Vorige week zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Ook al was de weg zwaar die we hebben gelopen. Willen we graag nog een 3de kindje. Heb mezelf een jaar gegeven om zwanger te worden met hulp van het ziekenhuis. Als het na een jaar niet lukt stop ik er mee. Vanwege mijn leeftijd en ook de terleurstellingen en verdriet elke keer. 

Ben nu ook heel blij met mijn niet levende zoontje en mijn prachtige ondeugende dochter. Maar we zouden graag nog een broertje of zusje erbij willen voor onze dochter. Maar ook zeker voor ons zelf. Zoveel liefde om te geven.

Maar aangezien het bij mij niet vanzelf gaat. Uitblijvende menstruatie heb ik de hulp van het ziekenhuis nodig. Op dit moment ben ik bezig met een kuur van duphaston om een cyclus op te starten. 

Morgen de laatste pil en dan moet ik binnen 5 dagen ongesteld worden. Dan op de 3de dag van de menstruatie moet ik het ziekenhuis bellen om naar de fertiliteits afdeling van het ziekenhuis te gaan op dag 12 van de cyclus. In die periode van mijn 3de cyclus dag tot de 12de dag moet ik weer andere medicatie slikken namelijk Clomifeencitr (ook wel clomid genoemd). 

Hier moeten mijn eitjes mee rijpen en groeien. Echter kan het ook zijn dat er meerdere eitjes komen die rijpen. Dus een kans op een meerling is ook aanwezig. Dan wordt er ook wel gezegd dat het beter is om even geen seks te hebben. Want er hangen bij mij meerdere risico's aan om dan weer een kindje te verliezen. 

Op dag 12 van de cyclus gaan we naar het ziekenhuis om te kijken of er eitjes zijn en hoe ze er uit zien. Maar aangezien bij mij, als er al een cyclus is, het allemaal veel trager loopt dan de regulieren "gezonde" cyclus kan het wel even duren. 

Dit kan inhouden dat ik om de 2 -3 dagen naar het ziekenhuis moet om een echo inwendig te laten maken. Het kan ook zijn dat ze me een op gegeven moment als mijn eitje groot genoeg is een spuit geven om hem te laten springen. Dan moet ik binnen 36 uur seks hebben. 

In de periodes van controles voor de eitjes mogen/moeten we om de dag seks hebben. Leuk voor je relatie dat je verplicht moet vrijen. 

We hebben het er voor over. Maar makkelijke is het niet. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je