Snap
  • Bevallingsverhalen

nieuwe hype in mamaland..

Na de bevalling een visagist en kapper aan je kraambed voor die perfecte eerste moeder -babyfoto.. Do or don't?

Ja! Je kindje is er! Hij of zij ligt op je buik. De pijn is nog aan alle kanten aanwezig maar vooruit je bent trots en je gaat op de foto met je pasgeboren baby. Niet omdat je dat zo graag wilt, laten we eerlijk wezen er zijn momenten dat je er beter uit ziet, maar omdat de aanwezige verpleegkundige toch bezig is met dingen vastliggen waar je niet aan herinnert wilt worden.

Ik zie tegenwoordig prachtige sprookjes achtige foto’s van moeders met hun pasgeboren baby’s. Mooi in de make up, geen uitgelopen mascara. Mooie rode blosjes op de wangen. Prachtig haar. Geen sporen van een bevalling te zien en toch liggen ze echt nog in het (ziekenhuis) bed. Aangezien mijn bevalling dichterbij komt ben ik toch even nieuwsgierig of ik een trucje mis of iets dergelijks?

Ik heb mijn eerste foto’s met mijn kinderen er eens bij gepakt. Die zijn alles behalve sprookjes achtig. Misschien na een paar rondes Instagram, dat ik wat opknap.. maar die luxe had ik bij mijn dochters nog niet. Natuurlijk is het duidelijk dat ik trots ben, blij! Vooral dat die ellendige bevalling achter de rug is waarschijnlijk. Maar ook Lijkbleek. Een opgeblazen gezicht. Kapot van die uren weeën opvangen. Rode ogen en bloeduitstortingen in de hals van het persen. Bezweet. Mijn haar op standje hier heb ik de afgelopen uren niet naar omgekeken. Gelukkig overheerst trots op zo’n moment. Dat is ook de reden dat ik überhaupt een fototoestel in de buurt laat. Het mooiste kindje van de wereld moet natuurlijk op de foto. ;)

Hoe komen die sprookjesachtige foto’s tot stand? Er is helaas geen app of truc om je gezicht te laten stralen. Zorg dat er een visagist en kapper op de gang staan terwijl jij ligt te persen. Dan sta je binnen een paar uur ala Kate middlton prachtig en stralend op de foto.(respect voor haar!) Voor mij een enorme Don’t! Ze mogen ook een best team van visagisten uit de kast halen willen ze mij stralend en zonder bevallingssporen op de foto te krijgen. Maar het blijkt een hype te zijn in Amerika, dus het zal wel niet heel lang duren voordat de eerste moeders zich in Nederland aanmelden. Ik moet er niet aan denken! Ben al blij dat ik zonder flauw te vallen de wc bereik na de bevalling. Ik houdt angstvallig mijn kinderen uit de buurt van mijn pijnlijke lijf.. Ik draai mijn haar in een knot en blijf de eerste paar uur in mijn bed liggen! Dus dat wordt gewoon weer met opgeblazen gezicht en de hele rompslomp op de foto..

Zou jij het wel doen? 

8 jaar geleden

Ik vind het kersverse moeder of ik ben weer moeder blik er helemaal van af gaan. Wat een ijdelheid zeg! ik moet er niet aan denken. Ik wil mijn kind lekker kunnen knuffelen zonder dat hi/zijj foundation etc op zijn lichaam krijgt. Ik vind het wel wat hebben die warrige haren , wallen onder de ogen, uitgeputten gezichtsuitdrukking. Iedereen mag het weten ik ben net bevallen en ik ben er trots op!

8 jaar geleden

Haha,nou hoe m'n make-up en haar zat was wel het laatste waar ik aan dacht ! En aangezien er al zoveel mensen van alles bij me deden en aan me zaten tijdens de bevalling,moest ik er niet aan denken dat er nog meer aan me zouden zitten. Werd op een gegeven moment ook doodziek van de chirurg. Ik was zo ernstig uitgescheurd,maar zei na 3 kwartier dat ze ff moest opschieten,wilde niemand aan me lijf meer. Uiteindelijk duurde het anderhalf uur het hechten,maar dat even terzijde. Ik denk ook dat het door alle social media komt dat de vrouwen ook net na de bevalling mooi op de foto willen. Want wees eerlijk,we posten alleen de mooiste foto's toch. Nee,ik zie zo bleek als Morticia Adams,m'n haar alle kanten op met een uitgroei zo groot als een landingsbaan. Maar ik vind ze prachtig,want mijn kind staat er op die net geboren is. En daarbij valt de rest in het niets.