{{ message.message }}
{{ button.text }}

nieuwe hype in mamaland..

Na de bevalling een visagist en kapper aan je kraambed voor die perfecte eerste moeder -babyfoto.. Do or don't?

Afbeelding blog 'nieuwe hype in mamaland..' Achtergrond blur afbeelding

Ja! Je kindje is er! Hij of zij ligt op je buik. De pijn is nog aan alle kanten aanwezig maar vooruit je bent trots en je gaat op de foto met je pasgeboren baby. Niet omdat je dat zo graag wilt, laten we eerlijk wezen er zijn momenten dat je er beter uit ziet, maar omdat de aanwezige verpleegkundige toch bezig is met dingen vastliggen waar je niet aan herinnert wilt worden.

Ik zie tegenwoordig prachtige sprookjes achtige foto’s van moeders met hun pasgeboren baby’s. Mooi in de make up, geen uitgelopen mascara. Mooie rode blosjes op de wangen. Prachtig haar. Geen sporen van een bevalling te zien en toch liggen ze echt nog in het (ziekenhuis) bed. Aangezien mijn bevalling dichterbij komt ben ik toch even nieuwsgierig of ik een trucje mis of iets dergelijks?

20150930_170350.jpg

Ik heb mijn eerste foto’s met mijn kinderen er eens bij gepakt. Die zijn alles behalve sprookjes achtig. Misschien na een paar rondes Instagram, dat ik wat opknap.. maar die luxe had ik bij mijn dochters nog niet. Natuurlijk is het duidelijk dat ik trots ben, blij! Vooral dat die ellendige bevalling achter de rug is waarschijnlijk. Maar ook Lijkbleek. Een opgeblazen gezicht. Kapot van die uren weeën opvangen. Rode ogen en bloeduitstortingen in de hals van het persen. Bezweet. Mijn haar op standje hier heb ik de afgelopen uren niet naar omgekeken. Gelukkig overheerst trots op zo’n moment. Dat is ook de reden dat ik überhaupt een fototoestel in de buurt laat. Het mooiste kindje van de wereld moet natuurlijk op de foto. ;)

20130306_100446.jpg

Hoe komen die sprookjesachtige foto’s tot stand? Er is helaas geen app of truc om je gezicht te laten stralen. Zorg dat er een visagist en kapper op de gang staan terwijl jij ligt te persen. Dan sta je binnen een paar uur ala Kate middlton prachtig en stralend op de foto.(respect voor haar!) Voor mij een enorme Don’t! Ze mogen ook een best team van visagisten uit de kast halen willen ze mij stralend en zonder bevallingssporen op de foto te krijgen. Maar het blijkt een hype te zijn in Amerika, dus het zal wel niet heel lang duren voordat de eerste moeders zich in Nederland aanmelden. Ik moet er niet aan denken! Ben al blij dat ik zonder flauw te vallen de wc bereik na de bevalling. Ik houdt angstvallig mijn kinderen uit de buurt van mijn pijnlijke lijf.. Ik draai mijn haar in een knot en blijf de eerste paar uur in mijn bed liggen! Dus dat wordt gewoon weer met opgeblazen gezicht en de hele rompslomp op de foto..

Zou jij het wel doen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je