Snap
  • Bevallingsverhalen

Niet op de uitzetlijst: strings vervangen!

Er zijn vele lijsten waar je aan moet denken als je een kindje krijgt. Wat kwam jij tegen dat nergens op stond maar dat je bijna vergat?

Toen ik zwanger was van mijn oudste zoontje had ik ondanks of misschien juist omdat ik erg ziek was alles ruim op tijd in huis. Ik was zo bang dat ik ergens over na moest denken en dan in het ziekenhuis zou liggen en daardoor 'het verkeerde' gekocht zou worden. Wat een rust gaf het dat ik al maanden voor de bevalling op alles was voorbereid wat spullen betrof.

Maar toen ineens, 40 weken zwanger, ik schoof de doos van het kraampakket aan de kant en werd daarbij toch nieuwsgierig of daar wel alles in zat. Wat als ze iets vergeten waren want ik wilde graag thuis bevallen en dan komt het toch neer op wat je zelf hebt en kun je het niet zoals in een ziekenhuis even snel in de kamer ernaast pakken als iets ontbreekt. En zo het pakket nakijkend zag ik ineens het kraamverband... Ik droeg al meer dan 10 jaar nog uitsluitend strings. Omdat ik iets aan mijn baarmoeder en eierstokken had had ik doorlopend medicijnen gebruikt en dus geen menstruaties gehad en ook geen maandverband nodig gehad. Maar die grote flappen van kraamverband gingen natuurlijk echt nooit in mijn strings passen.

Dat ze op geen enkele lijst die ik had bekeken (en dat waren er heel wat!) hier iets over had gelezen en dat ik er zelf ook niet aan gedacht had... En dus hals over kop met 40 weken zwangerschap nog snel naar de winkel om wat 'grote onderbroeken' in te slaan. Gelukkig werd mijn zoontje het maximale 'te laat' geboren dus had ik tijd genoeg maar het moment dat ik me besefte dat ik niet alles had was toch even stressen. Maar ja, beter ontdekken voor dan na de bevalling :-)

Is er iets dat jullie ineens (voor of na bevalling) ontdekten waar jullie niet aan hadden gedacht tijdens de zwangerschap en zo ja hoe hebben jullie dit opgelost? Was er bijvoorbeeld nog tijd om het te kopen of ontdekte je het toen je het betreffende nodig had. Benieuwd wat anderen zo tegen zijn gekomen...

9 jaar geleden

Dat hadden wij bij de eerste en dan ben je er inderdaad soms snel doorheen, zeker als je niet constant extra wassen wilt draaien. Vooral met het beddengoed was dat lastig. Wij hadden een aerosleeptopper voor het matras en ook twee aerosleep hoeslakens, maar die lagen zo beide bij de was en zijn te duur om er een voorraadje van te kopen dus zit je uiteindelijk toch met 'gewone' hoeslakens.

9 jaar geleden

Hihi, ik heb er geen klok voor gekocht (kijk op de gsm), maar herken het wel. Ben je net je best aan het doen om de kleine stil te krijgen, eindelijk even lijkt het erop dat het slapen gaan toch lukt en dan begint het weer. Hoe kan dat nu, wat nu??? En dan denk je oh ja, nu is het inderdaad gewoon eettijd.

9 jaar geleden

Ja inderdaad met weinig was is dat onhandig. Wij hebben er ook bij de eerste al snel meer bij laten halen. Bij de tweede hebben wij bovendien allerlei gekleurde hydrofiele doeken gekocht, kunnen ze ook met de andere wasjes mee. Ze zijn enorm handig! Blijven trouwens ook handig, naar het zwembad nam ik die voor m'n zoontje van 4 nog mee, spaart plaats in de tas en ze drogen eigenlijk veel beter dan een gewone handdoek, zeker tussen die kleine tenen.

9 jaar geleden

bij de tweede kleine van alles extra moeten kopen aan kleding maat 50 we hadden een reflux baby en dan merk je dat je al snel te weinig heb aan kleding of hydrofiele luiers/doeken spuugdoekjes, slabber 's. de eerste baby spuugde nauwelijks dus van haar hadden we nog veel over en dachten genoeg te hebben maar nee hoor.