{{ message.message }}
{{ button.text }}

'natuurlijke keizersnede' Wauw!!

Na mijn eerste spoed keizersnede werd de tweede geboren met een geplande, wat een verschil een natuurlijke keizersnede! Een echte uitkomst voor alle mama's die niet natuurlijk kunnen bevallen... mijn verhaal..,

Afbeelding blog ''natuurlijke keizersnede' Wauw!!'

Hallo mede mama's

Op 11 september 2013 is onze tweede zoon ter wereld gekomen via een natuurlijke keizersnede. Ik was geloof ik de 7de die in het ziekenhuis in Roermond mocht bevallen via de natuurlijke keizersnede.

De eerste bevalling verliep namelijk totaal niet zo soepel en uiteindelijk is onze eerste zoon toen geboren met een spoedkeizersnede onder algehele narcose. Vandaar dat ze zeiden dat het beter was om het niet meer op de natuurlijke manier te proberen.

Op 11 september moest ik s'morgens vroeg aanwezig zijn.. Er was een verpleegkundige aanwezig die mij de gehele bevalling begeleiden wat ik erg prettig vond omdat ik toch wel nerveus en zelfs bang was voor de operatie. Op de kamer werd ik voorbereid en kreeg ik een katheter, vervolgens werd ik rond 10.30 opgehaald om richting de operatiekamers te gaan waar ik eerst in een voorkamer kwam.. Daar bereiden ze me verder voor en kreeg ik een infuus en moest ik vele vragen beantwoorden. Toen het eindelijk zover was mocht ik de operatiekamer binnen. Tijdens het infuus en de ruggenprik mocht mijn vriend niet aanwezig zijn dus hij wachtte ergens in een ander kamertje totdat ik klaar was voor de bevalling. Toen de ruggenprik (na vaak prikken) was gezet, mocht ik gaan klaarliggen en werd er een doek over me heen gedaan. Helaas daalde mijn bloeddruk flink waardoor mijn vriend nog even niet bij me mocht maar zodra deze normaal was kwam hij al erg gauw. Toen ze aan het opereren waren voelde ik me niet geweldig, ik was vooral bang maar werd erg op mijn gemak gesteld door het operatieteam.

Toen was het zover.. hij zou ter wereld komen.. het doek ging omlaag en daar kwam hij, zo uit in mijn! Wauw wat was dat geweldig, ik kon hem gewoon al zo snel zien! Ik schat dat hij ongeveer 1 a 2 minuten nagekeken werd maar mocht al gauw bij me dat die minuutjes echt dat viel niet eens op! Toen werd hij onder een warmte deken zo op me gelegd wat was dat heerlijk zeg! Hij heeft al die tijd bij mij gelegen en toen de operatie klaar was gingen we samen naar de verkoever kamer om daarna ook weer gezamenlijk naar de afdeling te gaan!

Wat was dat een wereld van verschil met de eerste keizersnede, toen hoorde ik het eerste huiltje niet, kreeg ik hem een uur later pas weer te zien.

Het herstel ging vele malen sneller, waarbij ik de eerste keer nog na een week niet of amper kon lopen en onder de medicatie zat. Kon ik nu meteen het de eerste dag al uit bed. Wat een verschil als je al een hele bevalling erop hebt zitten of dat je er gewoon rustig en begeleid in mag gaan.. En vooral wat een verschil als je je kleintje bij je hebt of pas later te zien krijgt. Ook in mijn zoontjes was duidelijk verschil te merken in het begin dat de ene een moeilijkere bevalling had gehad dan de andere.

Ik raad daarom alle mama's aan waarbij het niet mogelijk is om natuurlijk te bevallen door te zetten voor een natuurlijke keizersnede!


In ons ziekenhuis werd het niet gedaan eerste instantie, en overwoog om over te stappen naar een ziekenhuis in Eindhoven (heb hier meerdere gesprekken gehad en beviel me prima) , maar doordat ik zo stellig was en vanaf het begin van mijn zwangerschap erop heb gehamerd waren zij het ook opgestart dus tegen de tijd dat ik moest bevallen zou het er zeker zijn! Dus ik was helemaal blij, het was goed begeleid en het was een geweldige ervaring.

Echt dames, je kunt zoveel voor elkaar krijgen, laat je niet zomaar wegcijferen! Voor hun is een bevalling dagelijkse bezigheid, maar voor ons is het slechts een aantal keren in ons leven en daar moet je met veel plezier op terug kijken.. Ondanks de zware operatie is me alles kei meegevallen en kijk ik er positief op terug! (ik zou het zo weer doen!)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je