{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naderende bevalling

Afbeelding blog 'Naderende bevalling' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen maandag was het weer zover, we hebben weer een avondje bij de verloskundige waarbij we ons kunnen voorbereiden op de naderende bevalling over zo'n 6 weekjes. De verloskundige vertelt hoe alles in zijn werk gaat, al weet ik dat ook wel zo'n beetje na 1 helse bevalling en 1 superontspannen bevalling. Ze laat de tas zien met spullen die ze altijd meeneemt en ik zie een vrouw uit de groep steeds stiller worden en steeds witter wegtrekken. Ja het is ook niet niks, te moeten bevallen van je eerste kindje en niet weten wat je te wachten staat.

En dan ben ik wel zeer relaxed, eerlijk gezegd kijk ik wel een beetje uit naar de bevalling. Eigenlijk mag ik het niet hardop zeggen want het feit dat mijn tweede bevalling zo ontspannen, gezellig, knus en makkelijk ging, wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij een derde ook weer het geval is. Dit kan juist weer zo anders gaan. Misschien beland ik wel weer in het ziekenhuis met knip en vacuumpomp en alles erop en eraan. Maar tot nu toe sta ik er zeer relaxed in, hoop ik weer zo'n mooie ervaring te mogelijk beleven. Vanochtend zag ik er in de auto dan ook aan te denken. Wat een rijkdom, twee gezonde kindjes en het voorrecht nogmaals een zwangerschap en een bevalling te mogen meemaken. De laatste keer dat is wel zeker. Eigenlijk redden genoeg om optimaal te genieten van deze bijzondere tijd maar tegenstrijdige is dan ook weer dat de weken voorbij vliegen zonder er al teveel bij stil te staan.

En dan die gedachten en momentjes waarbij je er wel even heel erg bij stil staat zijn dan om te koesteren. Zorgen soms voor een traantje van geluk. Wat ben ik eigenlijk een gelukkige vrouw!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je