{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mooiste herinnering, maar toch voelde ik mij gefaald..

25 november 2019

Afbeelding blog 'Mooiste herinnering, maar toch voelde ik mij gefaald.. ' Achtergrond blur afbeelding

Terug in de tijd, terug naar de mooiste herinnering in mijn leven. 

Ondertussen nu 14 maanden geleden maar ik kan nog steeds alles vertellen alsof het gisteren gebeurde. Na een zalige zwangerschap zonder kwaaltjes toch wel een lastige en zware bevalling gehad. Maar toch is het de mooiste herinnering in mijn hele leven. 

25 november 2019 de dag dat ik jou voor het eerst ontmoette. Totaal anders dan verwacht maar toch trots. 

Toen ik 9cm ontsluiting had kreeg ik te horen dat we beiden een infectie in ons bloed hadden. Dat wij gevaar liepen en jij er dringend uit moest.  Jij had je dan nog eens gedraaid. Je was een Sterre-kijkertje. Nog nooit was ik geopereerd, ik had daar enorm angst van. Tot die dag. 25 november 2019. Ik kreeg te horen dat jij op de wereld moest komen met een spoedkeizersnede. Hoe bang ik ook was, op dit moment keek ik alleen maar uit naar onze eerste ontmoeting en dacht ik verder ook niet na. 

Toen ik je voor het eerste zag, dit gevoel was GE-WEL-DIG! Ik kan niet beschrijven hoe ik me voelde want dit was zo iets bijzonder. Het enige nadeel aan de keizersnede was... ik voelde mij gefaald als mama. Ik voelde mij gefaald omdat ik niet hard heb moeten werken om jou op de wereld te zetten. Ik wilde zo graag natuurlijk bevallen. Die zware arbeid die je moet doorstaan die je ziet in films of hoort van anderen. Het zweten omdat je zo hard je best moet doen. En het moment dat je voor het eerst naar het zware werk je kindje mag vasthouden. Daar keek ik allemaal naar uit. Ik heb mij lang gefaald gevoeld.. want, Hoe vaak hoor je niet van anderen “had ik maar een keizersnede dan was het makkelijk”.. hoe vaak wordt dit niet onderschat ? Voor mijn bevalling zou ik dit ook nog hebben durven zeggen. Maar na dat ik het heb meegemaakt, denk ik daar totaal anders over. Na je keizersnede kan je nog niet eens uit je bed, kan je amper iets doen met je kindje. En dan zwijgen we nog als de verdoving is uitgewerkt. Oh jee, de pijn die je voelt als je eens moest hoesten of lachen. Of je iets wilde oprapen. Het herstel en tijd die je nodig hebt. Want als je thuis komt kan je nog niet alles doen met je kindje. Omdat je nog pijn hebt. Na 14 maanden weet ik nog steeds hoe alles voelt. 

Na 14 maanden heb ik zelfs nog steeds last. Nog steeds geen gevoel in mijn onderbuik. Ik loop elke dag met een krampgevoel. Ik ben al onderzoeken gaan doen om te kijken waarvan het kwam. Maar blijkbaar door de keizersnede zijn mijn darmen nog niet op orde.. vertelt de dokter mij. 

Het is geen lachertje zo’n keizersnede. Maar het was het wel waard.  Want voor haar zou ik het over doen. Het was pijnlijk, maar wel de mooiste herinnering in mijn leven. Telkens ik naar het litteken kijk ben ik trots. Trots op wat ik heb doorstaan. Trots omdat ik het litteken door jou altijd bij me zal dragen. Trots wanneer ik er naar kijk omdat het door jou is dat ik het heb. De allermooiste herinnering in mijn leven. 

Ik ben natuurlijk ook mijn partner dankbaar voor alles wat hij toen voor mij heeft gedaan. Dus daar ben ik ook zeker trots op.

Met deze blog wil ik toch wel duidelijk maken dat een keizersnede zeker niet als de makkelijke weg mag gezien worden. Want ook vrouwen met een keizersnede mogen trots zijn. Wij hebben ook veel moeten doorstaan. Wij hebben er ook zeker iets voor moeten doen. Dus wij mogen ook best trots zijn. 


Ik voelde mij gefaald, omdat ik het harde werk niet heb moeten doen. Want hoe vaak wordt er niet gezegd dat een keizersnede de makkelijke weg is?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je