{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder schrikt na geboorte tweeling: "Waarom hebben ze een andere huidskleur?"

"Ik vroeg de verpleegster of het mijn baby was. Ze zag er heel anders uit dan haar broertje."

Afbeelding blog 'Moeder schrikt na geboorte tweeling: "Waarom hebben ze een andere huidskleur?"'

Judith en haar man probeerden acht jaar lang zwanger te worden. Het koppel onderging een ivf-behandeling, maar ook dat zorgde er niet voor dat Judith zwanger raakte. Toch ondernamen ze een tweede poging en deze lukte! Ze waren door het dolle heen, maar de bezoekjes bij de gynaecoloog liepen niet van een leien dakje. 

"We waren zo gelukkig toen we ontdekten dat we zwanger waren van een tweeling", schrijft Judith op 'Love What Matters'. "Maar al bij de eerste echo’s sijpelde ons gelukkige gevoel langzaam weg. De dokter vertelde dat Kachi het risico liep op bloedingen en dat zij het misschien niet zou halen." Bezoek na bezoek kreeg het stel slecht nieuws. "Ons dochtertje groeide niet goed, terwijl haar broertje Kamsi het fantastisch deed." Na 37 weken werd de bevalling ingeleid om het leven van Kachi te redden. De tweeling werd geboren, maar toen Judith Kachi even vast mocht houden, was ze behoorlijk in de war. 

Albinisme

"Ik vroeg de verpleegster of het mijn baby was. Ze zag er heel anders uit dan haar broertje. Hij had een donkere huid en zij had een hele lichte huid en blonde haren. Ik begreep het niet." Vervolgens onderging het meisje een aantal controles en daarna werd ze naar de afdeling neonatologie gebracht. Na een paar dagen kregen Judith en haar partner te horen dat Kachi albinisme heeft. "Ik hou enorm veel van mijn dochter, maar ik was bang hoe de maatschappij op haar zou reageren. De angst sloeg om in medelijden en ik bleef mij maar afvragen waarom dit precies mij overkwam. Waarom had ik een witte en een zwarte baby?"

Toen doktoren vervolgens vertelden dat het zich van Kachi niet goed was en dat ze braille zou moeten gaan leren, brak het hart van Judith al helemaal: "Ik kon het niet aan. Ik heb de papieren met braille in de vuilnisbak gegooid". 

Mega trots

Vandaag de dag is de tweeling drie jaar oud en is Judith mega trots op ze. "Elke dag vertel ik mijn dochter dat ze mooi is. En dat meen ik. Ik denk niet dat ze beseft hoe speciaal ze is. Het is mijn taak om haar te doen beseffen dat ze van zichzelf moet houden, net zoals ik van haar hou."

Bron: Nieuwsblad

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je