{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn Zwangerschap die anders verliep dan ik verwacht had

Afbeelding blog 'Mijn Zwangerschap die anders verliep dan ik verwacht had ' Achtergrond blur afbeelding

Eerst even voorstellen

Ik ben marieke 26 jaar samen met Daan 28 jaar hebben wij in april 2020 een zoontje gekregen Stan. Laat ik maar bij het begin beginnen van mijn zwangerschap en alle gebeurtenissen eromheen..

Op de dag dat wij er achterkwamen dat wij zwanger waren overleed ook mijn oom plotsing aan een hartstilstand en hij was niet zomaar een oom voor mij ik had een speciale band met hem, het was dus een heel dubbel gevoel en niet de start van een zwangerschap die ik in gedachten had.. 

Het begin van mijn zwangerschap verliep redelijk rustig geen gekke dingen tot dat ik 23 weken was kreeg ik een bloeding voor controle na de verloskundige gegaan en voor zekerheid een echo gemaakt alles met de kleine was goed we wisten al dat de placenta voor de baarmoedermond lag en waarschijnlijk daar de bloeding van kwam ik moest wat meer rust nemen,

Met 30 weken weer na de verloskundige voor een echo om te kijken of de placenta nog voor de baarmoedermond lag dit kon mijn eigen verloskundige niet goed bepalen en werd ik doorverwezen na het ziekenhuis, mijn verloskundige heeft de kleine nog even gemeten en op dat moment had hij een weekje groeiachterstand.. Oké dacht ik bij mijzelf dat kan vast geen kwaad mijn verloskundige heeft er voor de rest ook niks overgezecht dus verder niet bij stil gestaan.

Met 33 week afspraak in het ziekenhuis voor een echo om te kijken of de placenta voor de baarmoedermond weg is, mijn moeder was mee gereden in de auto en ik zei nog tegen haar nou ben er met een half uurtje wel weer dus je kunt beter hier wachten ze mocht niet mee vanwege de corona daarom was Daan ook al niet mee en gewoon aan het werk gegaan, die echo duurder geen halfuurtje maar veel langer...

 De placenta was voor de baarmoedermond weg maar de gynaecoloog kwam erachter dat ons kleine ventje wel heel klein was en een groeiachterstand had van 3 weken..  Hij werd geschat op 1800 gram, De gynaecoloog was boos op mijn verloskundige dat dit niet eerder ontdekt is ze had dit met de 30 weken echo namelijk al moeten zien dat had ze ook maar haar apparatuur gaf een week aan helaas heeft mijn verloskundige een fout gemaakt en was de berekening van de grote van de kleine niet goed en gaf dus verkeerde afmetingen aan dit was mijn verloskundige niet opgevallen.

 Die dag heb ik meerdere echo's gehad en  een ctg..  Ik kwam nu onder controle in het ziekenhuis 2 keer in de week, een keer een echo en een keer een ctg om de kleine goed in de gaten te houden en hopen dat hij nog een beetje groeit tot de geplande keizersnede  meneertje lag ook nog eens  in een stuitligging met z'n voetjes naast zijn hoofd. 

Hoe het verder gaat vertel ik in mijn volgende Blog 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je