Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevalling
  • #positief
  • #bevallingsverhaal
  • inleiding

Mijn snelle bevalling ๐ŸŒœ๐Ÿคฐ๐Ÿผ ~ Deel 2

Het opvangen van de weeรซn ging nog redelijk. Wanneer ik een wee aan voelde komen ging ik bij de kraan staan, kraan aan, hand onder de koude kraan, washand op mโ€™n hoofd. Ja dit werkte welโ€ฆ Mijn vriend gaf tegendruk op mโ€™n rug en samen vonden we er een weg in. Maar op een gegeven moment is het niet leuk meer. Geloof mij, iedereen denkt of zegt een keer tijdens de weeรซn: IK. WIL. NIET. MEER. Ik was ondertussen ook al onder de douch geweest maar ik had geen zin meer. Hij moest eruit, nu!

Nou hij kan er natuurlijk niet uit op het moment dat je dat wilt dus had ik effe pech. Ik zat nog steeds op 4 cm. WAT!? Hoe kan dat nou? Er is drie uur voorbij en we zijn letterlijk niks opgeschoten? Oke.. tijd voor pijnbestrijding. Ik moet zeggen dat het nog wel te doen was met de pijn maar dat het gewoon heel lastig is om op adem te komen wanneer je in een weeรซn storm zit. Dus ik ging voor een ruggenprik. Deze werd om half 10 geplaatst.

Hรจhรจ, dit was het moment om even bij te komen. De weeรซn zakte wat weg. Ik heb in mijn zwangerschap heel wat verhalen voorbij zien komen op het internet en heel vaak las ik dan dat het nog wel even kon duren voordat het weer opgang kwam dus kon ik mooi even bijslapen.

Nou nee hoor! Dat had ik wederom weer verkeerd gedacht. Het duurde ongeveer een uur voordat de weeรซn waren afgezwakt en nog geen half uur daarna kwamen ze; De persweeรซn. Hoe kan dat nou, zo snel?! De verloskundige kwam kijken en ja hoorโ€ฆ 10 cm!

Ik schrok en dacht alleen maar: Hoe ga ik dit doen? Dit is HET moment. Ik kreeg de opdracht om eerst nog even met de persweeรซn mee te puffen. En om 5 voor 1 kon het feestje beginnen. Ik mocht mee persen. Het is echt een soort sport (sporten doe ik ook niet graag) om drie keer te persen in รฉรฉn perswee. Maar het is gelukt! Na 5 persweeรซn en een bevalling van 6 uur en 25 minuten is om 13:25 onze zoon Frenkie geboren.

Oh en het is waar hoor.. Het moment dat je mini op je borst ligt vergeet je alle pijn. Doet een bevalling pijn? Ongetwijfeld. Kan ik het gevoel nog voor me halen? Nee! Is het, het allemaal waard? JA!

๐˜๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ง ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜‹๐˜ช๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ. ๐˜”๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ช๐˜ฑ: ๐˜š๐˜ต๐˜ข ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด. ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง๐˜ฅ๐˜ฆ. ๐˜“๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ง๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ!