{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn snelle bevalling!!

Mijn bevalling duurde maar 2 uur en 22 minuten maar daar heb ik wel 40 weken + 3 dagen op moeten wachten..

Afbeelding blog 'Mijn snelle bevalling!! '

Eigenlijk heb ik niks te klagen.. Ik was vrijwel meteen zwanger en had een hele makelijke zwangerschap.. Ik ben ook helemaal niet ziek geweest tijdens m'n zwangerschap.. ik heb alleen in week 32 last van bekkeninstabiliteit gehad waardoor ik bijna niet kon lopen maar dat heeft ook maar 2/3 weekjes geduurt...

Maar toen was het dan eindelijk 5 mei mijn uitgerekende datum!! De laatste 3 weken gingen zo langzaam... Pff hij mocht van mij wel komen hoor!! Alleen m'n kleine man dacht er anders over. Die bleef nog wel eventjes zitten.. Het was ook het weekend dat de kinderen van m'n vriend er waren dus aan de ene kant was ik wel blij dat hij nog eventjes bleef zitten.. De kinderen zijn er maar om het weekend dus papa kon al z'n aandacht dat weekend nog aan hun geven.. 

Zaterdag 6 mei.. Nog steeds niks.. We zijn die dag nog wel lekker wezen bbqe bij ons thuis.. En nog grapjes gemaakt van stel je voor dat m'n vliezen nu zouden breken ha ha ha... Maar helaas zaterdag was er weer niks gebeurd.. Misschien zondag dan maar? Ik was er echt klaar mee.. Ik had al een afspraak staan voor woensdag.. Dan zou ik gestript worden. Maar dat duurde nog zoooo lang.. Ik heb echt genoten van mijn zwangerschap maar ik vond het nu wel tijd worden om van mijn zoontje te kunnen genieten! Ik wist dus echt niet meer wat ik nu moest gaan doen.. Dus kwam mijn lieve vriend op het idee dat ik het huis moest poetsen.. Niet dat het vies was maar meer dat ik in beweging zou zijn.. Maar oké ik begon dus met poetsen en omdat ik aan het einde van mijn zwangerschap was, was ik ook veel en snel moe.. Dus wou ik eventjes op bed gaan liggen.. Het was rond 11:00u. En toen... Ja ja toen eindelijk na 40 weken en 2 dagen begon het eindelijk te rommelen!!!! Het waren lichte krampjes en ik durfde mezelf ook niet blij te maken maar m'n vriend zei hou het in de gaten en bel dan de verloskundige.. In plaats daarvan belde ik mijn moeder die toen de hele dag na ons toe was gekomen.. Die dag ging heel snel.. Elk uur vloog voorbij maar er was nog steeds geen regelmaat met de krampjes dus vond het nog niet nodig om te bellen.. Savonds werden de kinderen van m'n vriend weer door hem naar huis gebracht.. We hadden ze op dat moment nog niks laten weten.. Toen mijn vriend weer terug was waren er nog steeds geen veranderingen tot een uur of 8 toen kwamen de krampjes steeds sneller achter elkaar.. Dus ik de verloskundige gebeld en die kwam meteen! 

(de tijd is niet precies!! Ik was druk met andere dingen dus heb er niet op gelet!) 

Rond 21:00u 3cm ontsluiting! Over een uur komt er iemand terug 

Rond 22:00u 4cm ontsluiting. Wilt u dat ik u vliezen breek?.. Jaa is goed!!!! 

Ow mijn god.. M'n moeder heeft altijd gezegd een kind krijgen is niet niks en die weeën doen zeer.. Nee mam weeën doen meer dan alleen zeer....! Het enigste wast ik op dat moment nog kon zeggen was dat ik het niet kan. De weeën kwamen zo snel achter elkaar. Ik kon ze niet opvangen,  was de ene wee weg kwam de volgende alweer... De verloskundige wou dat ik 30 minuten tot 1 uur zou wachten om naar het ziekenhuis te gaan maar dat trok ik niet.. Ik wou naar het ziekenhuis ik wou een ruggenprik!! Voor we gingen nog even super snel tussen de weeën door naar de wc want het ging me niet gebeuren dat ik tijdens de bevalling zou gaan poepen! 

Bij het ziekenhuis aangekomen heb ik gesmeekt om een ruggenprik maar helaas kon dat niet meer.. Ik had 8/9 cm ontsluiting.. Breng me dan maar onder narcose..  natuurlijk deden ze dat niet hahah maar ohw wat deden die weeën me zeer

Maandag 8 mei 2017 om 00.07u is mijn zoontje  geboren!! 54 cm 3850 gram een bevalling van 2 uur en 22 minuten.. 3 a 4 persweeën en daar was hij dan.. Ze hadden hem voor heel even boven op me gelegd want toen ze de placenta eruit haalde begon ik te bloeien en heb ik 2,3liter bloed verloren.. Mijn baarmoeder was er mee gestopt omdat mijn bevalling zo snel was gegaan heeft hij een opdonder gehad.. Ze zijn toen meer dan 2 uur met mij bezig geweest maar voor mijn gevoel was het maar 30 minuten ik zat in de 7de hemel en was dol gelukkig met mijn zoontje!! En ik had honger hahah,  Ik heb geen extra bloed gekregen wel vocht en mocht de zelfde dag in de middag naar huis

Even voor de duidelijkheid lieve mensen.. Ik reken mijn bevalling vanaf dat mijn vliezen werden gebroken tot aan de bevalling! De tijden hier boven wijken af het is een schatting.. Het is ook geen wedstrijd ik wilde alleen maar mijn verhaal doen. 

Mijn moeder en mijn vriend waren bij de bevalling. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je