{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn ruggenprik werkte maar 2 uur

Ik weet niet waarom, maar blijkbaar werkt bij mij de ruggenprik maar max. 2 uur...heb jij een ruggenprik gehad en werkte deze wel goed?

Afbeelding blog 'Mijn ruggenprik werkte maar 2 uur'

Wanneer je mijn bevallingsverhalen van Lola en Coco hebt gelezen weet je dat ik beide keren een ruggenprik heb gekregen als pijnstilling. Helaas had deze beide malen niet het gewenste effect wat je bij een ruggenprik zou mogen verwachten. Mijn ruggenprikken werkten namelijk maar 2 uur...

Bij Lola braken mijn vliezen en een paar uur later begonnen de weeën die al snel veranderden in een mega weeënstorm. Er werd mij aangeraden om een ruggenprik te laten zetten omdat ik pas op 2 cm zat en van ellende alleen maar kon overgeven. Toen ik deze met veel moeite bij het zetten kreeg (ik kom bijna niet stilzitten), werkte hij meteen. Wat een verademing was dat zeg! Ik was zo ontzettend blij. Het was alles waar ik op dat moment zo naar had verlangd, even weer tot mijzelf komen en adem kunnen halen.

Helaas was dat relaxte gevoel maar van korte duur en na zo'n 2 uur kreeg ik weeënopwekkers. Toen leek mijn ruggenprik totaal niet meer te werken. Ik voelde ALLES weer, de ene wee nog heftiger dan de volgende. Dit duurde daarna nog zo'n 11 uur (!) voordat Lola geboren was. Ondanks mijn ruggenprik heb ik daarna dus nog 11 uur met extreme pijn mijn bevalling "overleefd". Toen wist ik nog niet dat het eigenlijk niet klopte. Ik had wel meteen gezegd dat ik veel pijn had, maar echt geluisterd werd er (achteraf gezien) dus niet, want er werd niets aan mijn pijnbestrijding veranderd. Ik wist niet beter en dacht dat het er dan dus bij hoorde en dat ik mij niet moest aanstellen. 

En ik kan je vertellen...dat was behoorlijk heftig!

Toen ik na mijn bevalling mijn ervaring deelde met mijn vriendinnen die ook een ruggenprik hadden gehad kwam ik er achter dat die van mij dus maar 2 uurtjes zijn werk had gedaan. Beetje jammer! (zacht gezegd) Zo ben ik dus bevallen mét ruggenprik, maar ook mét alle pijn die je dus zonder prik kunt ervaren. En ik kan je vertellen...dat was behoorlijk heftig!

Bij mijn tweede bevalling was ik dus voorbereid en een beetje huiverig voor een ruggenprik. Ik wist namelijk dat de kans bestond dan hij nu weer niet zijn werk goed zou doen. Toch besloot ik het risico te nemen en ja hoor, ook dit keer voelde ik na 2 uur alweer alle weeën in alle hevigheid weer terugkomen. Gelukkig hoefde ik het toen in plaats van 11 uur nog 'maar' 3 uur vol te houden.

Bizar eigenlijk dat ik dus maar 2 uur kon "genieten" van mijn ruggenprik. Voorheen dacht ik dat ik de enige was die dit mee had gemaakt. Blijkbaar zijn er dus meer mama's waarbij dit ook is gebeurd. Ik wist voor mijn eerste bevalling dus niet dat dit mogelijk was en vind het wel nuttig om te delen met dames die nog moeten gaan bevallen. Wie weet kunnen zij dit op tijd aangeven tijdens de bevalling zodat er iets aan gedaan kan worden op het moment suprême.

Hoe heb jij de ruggenprik ervaren? Deed hij bij jou wel gewoon zijn werk of was hij ook veel sneller weer "uitgewerkt"? Of had jij een ander soort pijnbestrijding tijdens je bevalling?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je