{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn geplande keizersnede gaf de spoedkeizersnede een gouden randje

Afbeelding blog 'Mijn geplande keizersnede gaf de spoedkeizersnede een gouden randje'

Na de bevalling van Daley wat eindigde in een spoedkeizersnede, dacht ik: Deze ellende nooit weer. Wij, nee ik, wil een geplande keizersnede.

Omdat ik mentaal ook een beste klap heb gehad van de eerste bevalling wou ik alleen maar rust voor mijzelf bij een tweede bevalling. 1,5 jaar later heb ik nog een gesprek met de gynaecoloog gehad om voor mijzelf het een en ander af te sluiten, de bevalling nog een keer door te nemen en om alvast een notitie in mijn dossier te zetten dat ik een geplande keizersnede wil. Een gewone bevalling is gewoon niet aan de orde.

Augustus 2016 had ik een positieve zwangerschapstest in de handen. De hele zwangerschap ging redelijk goed. Ik heb gesprekken met de gynaecoloog en verloskundigen in het ziekenhuis gehad mbt de geplande keizersnede. Ik had gelezen over een natuurlijke keizersnede ook wel gentle sectio genoemd, waarbij ze proberen een natuurlijke bevalling zo veel mogelijk na te bootsen tijdens een keizersnede. Wij kregen de datum door, 10 april 2017 zou het gaan gebeuren. Ik moest mij die ochtend om 11 uur melden in het ziekenhuis op de kraamafdeling. Eerst naar de verloskamer, daar werd ik aan de ctg gelegd en konden we niks anders doen dan wachten tot wij geroepen werden om naar de OK te gaan.

Ik zou geloof ik om half 2 ingepland staan. Voor mij waren nog 2 andere keizersnedes. De eerste kleertjes werden klaargelegd en ons werd het een en ander uitgelegd hoe het zal gaan tijdens de operatie. Het was al half 2 geweest, nog steeds niemand… Ik werd met de minuut zenuwachtiger en toen de verpleegkundige kwam om een infuus aan te leggen, die totaal mislukte zakte mij de moed in de schoenen. Ik was in staat om op te staan en te zeggen, bekijk het maar ze komt wel als ze wil… 2 uur nog steeds niks. Uiteindelijk toch maar eens gevraagd want ook de familie begon vragen te stellen. Half 3, u mag naar de OK. Eerst nog even naar een andere zaal waar ze je helemaal voorbereiden op de operatie. Hier werd nog een keer geprobeerd een infuus aan te leggen, in 1x raak. Gelukkig dit hebben we ook gehad. Mijn andere hand was ondertussen helemaal blauw geworden van de vorige poging. Alles werd nog een keer gecheckt, naam, geboortedatum, waarom ik hier lag etc. etc. 3 uur mocht ik eindelijk de OK in.

De anesthesist kwam om de ruggenprik te zetten, dat gevoel is echt hemels. Je voelt even helemaal niks… Toen deze er goed in zat en werkte mocht mijn vriend naast mij zitten. Alles werd uitgelegd wat ze deden, hoe ver ze waren..

En toen! Voelde me ineens niet goed, werd echt kotsmisselijk. Ik kreeg het gevoel dat de verdoving steeds hoger kwam te zitten en raakte totaal in paniek. Zag het al helemaal gebeuren, alles tot in de puntjes beschreven hoe ik het wou hebben. En dat dan nog alles mis zou gaan. Ik heb toen alles eruit gekotst, en dat voelde echt als een opluchting. Mijn vriend zei dat hij de paniek in mijn ogen zag. Achteraf hoorde ik dat mijn bloeddruk raar ging doen en dat ik me daarom zo slecht voelde ineens.

Ze is er bijna krijgen wij te horen. En nog geen 5 minuten later hoorden wij de allermooiste huil ooit! Ons meisje, Skye, is geboren. Ze lieten haar even zien boven het gordijn en het eerste wat ik dacht, FLASHBACK, want ik had echt het idee dat ik opnieuw naar baby Daley aan het kijken was. Ze werd daarna nagekeken door de artsen en papa mocht symbolisch de navelstreng doorknippen.

Na de check kwam ze bij mij liggen en is eigenlijk de eerste paar dagen niet meer bij me weg gegaan. Dit voelde zo goed, ik had zoveel meer rust, ook omdat ik er niet een hele bevalling voor had gehad. Alles is precies zo gegaan zoals ik voor ogen had…. Deze geplande keizersnede heeft zelfs mijn spoedkeizersnede een gouden randje gegeven.

Liefs en tot snel,

Desléy.

Afbeelding blog 'Mijn geplande keizersnede gaf de spoedkeizersnede een gouden randje'
Afbeelding blog 'Mijn geplande keizersnede gaf de spoedkeizersnede een gouden randje'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je