{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling: Snel, maar niet zonder kleerscheuren

Afbeelding blog 'Mijn bevalling: Snel, maar niet zonder kleerscheuren '

We zijn iets meer dan 10 maanden verder & ik heb nu eindelijk eens de tijd gevonden om mijn bevallingsverhaal op te schrijven.

Van te voren zag ik best op tegen de bevalling, naarmate de uitgerekende datum dichterbij kwam nam de spanning toe. Waar ik me vooral druk om maakte was wie er, op het moment dat het echt zou beginnen voor de deur zou staan, ik wilde graag thuis bevallen en de ene verloskundige wil je nu eenmaal liever bij je bevalling hebben dan de andere.

Op 12 februari 2020 had ik mijn hopelijk laatste afspraak bij een van de verloskundigen die ik nog niet gezien had, dit was handig dan had ik ze op de valreep toch nog allemaal een keertje gezien. We kletsten wat en ze zei nog liefelijk tegen mijn buik dat het heel leuk zou zijn als de baby op Valentijnsdag geboren zou worden tijdens haar dienst. Eenmaal buiten dacht ik maar één ding: haar wil ik bij m’n bevalling!

14 februari 2020, alsof de kleine meid de verloskundige echt gehoord had werd ik wakker om 06:00 uur met krampen & wist gelijk het is begonnen. Rond 08:00 uur belde we de verloskundige, we moesten nog even geduld hebben en wachten tot de weeën langer aan zouden houden. Ik besloot te gaan douchen, maar al snel volgde de weeën elkaar sneller op en hielden zeker een minuut aan. Om 10:00 uur stapte de verloskundige binnen.

Toen kwam het spannende moment, hoeveel cm ontsluiting zou ik al hebben. En tot mijn grote verbazing was dit al 7 cm!! Dit gaf een boost zelfvertrouwen & mijn angst verdween helemaal toen ze zei dat ze zou blijven omdat dit nog wel eens kon gaan opschieten. Ze brak mijn vliezen en dat het snel kon vorderen werd al snel duidelijk want om 12:00 uur had ik volledige ontsluiting en na, helaas verliep dit wat trager dan de rest tot nu toe, een uur persen werd om 12:59 uur onze prachtige dochter Flore geboren! 🥰

Het enige waar ik, bewust of onbewust, even geen rekening mee had gehouden was dat er ook nog zoiets bestond als scheuren en hechten. Daar had ik me dus wel even in vergist. Ik dacht baby eruit, onder de douche en daarna alleen maar knuffelen. Helaas pindakaas, de eerste dagen kon ik amper in en uit bed komen laat staan lopen...

Al met al kijk ik wel met een super goed gevoel terug op mijn bevalling, mijn vriend en de verloskundige hebben me er echt doorheen gesleept, ik ben thuis bevallen en alles duurde van de eerste wee tot het moment van geboorte maar 7 uurtjes (ik had me voorbereid op dagen puffen). Bijna allemaal zoals ik het van te voren bedacht had, op die paar scheuren na dan... 😅

Hoe hebben jullie je bevalling ervaren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je