{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling op 2-11-11

Mijn bevalling op 2 november 2011 van onze mooie zoon. Ik heb de bevalling een beetje in een roes mee gemaakt maar schrijf er toch een blog

Afbeelding blog 'Mijn bevalling op 2-11-11' Achtergrond blur afbeelding

De ochtend van 1 november start voor een standaard controle bij de verloskundige.Omdat het de dag voor de uitgerekende datum is word er nog wat over gegrapt of ik nog niets voel gebeuren. Echter op wat voorweeen die ik al sinds de 7de maand had leek ons zoontje het nog prima naar zijn zin te hebben in de buik. Uiteindelijk zijn we het gesprek bij de verloskundige geëindigd met een datum voor de inleiding die zou waarschijnlijk hebben plaats gevonden op 11-11-2011.

De middag is gewoon normaal verlopen en kan ik mij niet veel meer van herinneren.

In de avond heb ik nog een film gekeken en ben ik nog intiem geweest met mijn vriend niet wetende dat gelijk daarna we al heel snel onze zoon in onze armen zouden sluiten.

Om heel even voor 11 uur kreeg ik ineens flinke pijn in mijn buik ik dacht dat dit nog bij de voorweeen hoorde en ging in bad. In bad werd het steeds erger en ik merkte dat het zich steeds sneller na elkaar opvolgde en heeft mijn vriend de verloskundige gebeld.

Iets na half 12 was de verloskundige er al en zat ik al op 3cm ontsluiting. Snel alles bij elkaar gepakt en bij de verloskundige de auto in op naar het ziekenhuis.

In die tussentijd ben ik een paar keer flink in paniek geraakt door de pijn maar mijn vriend wist me elke keer te kalmeren. Het is gelukkig niet lang naar het ziekenhuis dus we waren er snel. Snel naar de verloskamers en daar aan de ctg maar wat vond ik het naar die band om mijn buik. Vanaf daar ben ik in een roes geraakt. Ik weet wel nog dat de verloskundige net mijn vliezen wou gaan breken toen ze spontaan braken met haar tussen mijn benen. Mijn zoontje had in het vruchtwater gepoept.

Niet heel lang nadat mijn vliezen gebroken waren kreeg ik persweeen. Omdat de gynaecoloog nog niet aanwezig was moest ik deze wegpuffen. Dat vond ik nog wel het moeilijkste van de hele bevalling. Ik heb toen de gynaecoloog ietsjes later binnen kwam maar 1 keer bewust hoeven persen en daar was onze zoon een lief klein hummeltje om iets voor half 2.alles was goed met hem en hij heeft het de tijd erna ook heel goed gedaan.

Ook na de bevalling heb ik nog een poosje in een roes gezeten ik heb de weeën als zeer heftig ervaren en het is allemaal heel erg snel gegaan ik had me nooit berekend op een bevalling van maar 2,5 uur maar voel me wel gezegend met hoe de bevalling is gegaan. Ik had ook alleen wat kleine haarscheurtjes van de bevalling en voelde me al weer heel snel mijn oude zelf.

Wat voor mij mijn bevalling zo bijzonder heeft gemaakt is dat onze zoon op de uitgerekende datum is gekomen en dat het zo snel is gegaan. Nu hopen dat mijn bevalling dit jaar verwacht op 22 juni net zo fijn mag gaan als de eerste.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je