{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling en herstel. Part 22.

Heerlijk even een weekje weg geweest naar het zuiden van Nederland. Lekker weer gehad, even een andere omgeving. Dat was erg fijn. Nu weer terug naar de sleur van artsen, ziekenhuis enz enz.

Afbeelding blog 'Mijn bevalling en herstel. Part 22.'

Laten we beginnen met maandag. Onze kleine meid had een wendagje op de opvang. Heel erg gek om haar daarheen te brengen en achter te laten. Maar gelukkig zat mijn ochtend vol met een bezoekje aan het ziekenhuis met de neuroloog. Een routinebezoek om te kijken of het nog allemaal goed gaat met de medicijnen. Ja het gaat allemaal goed, ja ik wil ze voorlopig nog blijven gebruiken. Ik krijg een herhaalrecept mee en een afspraak voor over een half jaar en kan weer gaan. Thuis gekomen kolf ik, en een uurtje later kan ik onze meid van haar wen ochtendje ophalen. Dan belt mijn leidinggevende nog. Of ik na de meivakantie zoveel uur op 2 dagen kan gaan draaien. Ik wil heel graag, maar ik denk dat het nog niet gaat lukken laat ik haar weten. Ze moet echter een ja of nee hebben. Dan moet ik toch nee zeggen. Hoeveel pijn dit ook doet. Ik mis het om met wat anders bezig te zijn dan alleen maar zorgen voor het huis en onze kleine meid. Ik mis het om andere praat te hebben om mij heen. Maar ik weet dat ik gewoon nog niet lang genoeg kan staan om les te geven. Ik hoop dat ik in overleg met de bedrijfsarts wel wat op mijn werk kan doen.

Dinsdag weer een bezoekje aan het consultatie bureau. Weer een prik voor onze kleine meid. Gelukkig huilt ze een stuk minder dit keer. En heeft ze in de loop van de dag er ook wat minder last van. Wel wat verhoging maar geen koorts of rare dingen.

Woensdag. En daar gaat ze dan de hele dag naar de opvang. Na wat boodschapjes te hebben gehaald zit ik op de bank... En wat nu? Het is gelukkig schitterend weer dus ik kan ook buiten wat lezen en genieten van de zon. De dag vliegt voorbij en dan mag ik onze dame weer ophalen.

Donderdag gaat ze ook naar de opvang. Vandaag moet ik zelf naar de fysiotherapeut dus dat komt mooi uit. Bij de fysio word er met een echo gekeken naar de kringspier en of we het buisje/ fistel ergens terug kunnen vinden. Het is op de echo te zien dat mijn binnenste kringspier nog niet helemaal doet wat het hoort te doen. Hij spant nog niet helemaal aan zoals het hoort. Ik krijg oefeningen mee om weer te doen. Aanspannen en ontspannen van de bekkenbodem en ook van de kringspier nu dus.

Eindelijk vrijdag. Vandaag weer naar de chirurg. Wat gaan we doen aan de fistel? Wat gaat er nu eindelijk gebeuren. Een lang verhaal kort...... Nog niets. Het is inderdaad wel een fistel die hoogstwaarschijnlijk dus niet naast mijn anus zit maar naast mijn vagina (centimeter werk..) Maar aangezien de huid daar nog zo onrustig en geïrriteerd is heeft de operatie die hij voorstelt nog geen nut. Iets met slijmvlies over de openingen plaatsen waardoor de gaatjes dicht zouden zijn. Iets wat geïrriteerd is, pakt zo'n operatie niet. Het is hem wel duidelijk dat dit hoogstwaarschijnlijk niet meer vanzelf oplost en dat er toch echt nog een operatie aankomt. Maar nu eerst weer rusten. En als ik een second opinion wil bij de kliniek die de fysiotherapeute heeft aanbevolen (beter gezegd, al contact mee heeft gehad) dan vond hij dat prima.
Ik weet niet of ik dat wil. De fysiotherapeute is een aardige vrouw die erg voorzichtig omgaat met alles onderzoeken. De chirurg heeft mij vandaag echter behoorlijk pijn gedaan. Ik heb het idee dat ik weer ben uitgescheurd. Als ik ga plassen brand het gruwelijk en lopen en zitten is ook niet altijd even fijn. Eerst maar eens even laten bezinken. Volgende week donderdag heb ik een afspraak met de fysio. Dan kunnen we het er nog eens over hebben. Nu eerst maar eens even genieten van het warme weer en dan kijken we maandag maar eens verder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je