{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling, een extra kilo verrassing

Mijn blog gaat over hoe ik mijn bevalling ervaren heb. Geschat was mijn zoontje op 8 pond maar hij bleek bij geboorte 10(!) pond.

Afbeelding blog 'Mijn bevalling, een extra kilo verrassing'

Hallo allemaal,

Voor iedereen die bang of zenuwachtig is voor haar bevalling, lees mijn verhaal hihi. Ik was 20 jaar toen ik zwanger raakte, een gepland kindje wel te verstaan, en 21 jaar toen ik ben bevallen. De eerste maanden van mijn zwangerschap waren even hectisch nadat ik 4 bloedingen heb gehad maar bij de 12 en 20 weken echo bleek mijn ventje gelukkig helemaal gezond ! Wel werd al snel duidelijk dat ik geen klein kind zou baren, een ruime 8 pond zou die wel worden. Nadat ik dit hoorde raakte ik lichtelijk zenuwachtig voor de bevalling aangezien ik gewoon uitging van 3/3,5 kilo.

Begin van de bevalling:

Op donderdag 12 juni ( was 7 juni uitgerekend ) ben ik samen met mijn man bij de albert heijn boodschappen wezen doen. Nog even met een vriendin staan kletsen die we tegenkwamen en rond half 7 weer richting huis gegaan. We waren bezig met onze boodschappen uitpakken toen ik enorme krampen kreeg, maar zocht er verder niks achter. Ik zei tegen mijn man dat ik even in de douche ging zetten dan zou het wel over gaan dacht ik. Maar het bleef zo dus toch maar de Verloskundige gebeld. rond half 9 kwam de verloskundige en bevestigde dat mijn bevalling begonnen was. Mijn weeën kwamen meteen om de 3 minuten dus tussen de weeën door bij komen zat er niet echt in. Ze heeft mijn vliezen gebroken waaruit bleek dat mijn zoontje in het vruchtwater had gepoept. Dus mijn thuisbevalling ging helaas niet door, op weg naar het ziekenhuis. De weeën werden erger dus vroeg voor pijnstiller. Van 23:00 uur tot 02:00 heb ik geslapen om even op kracht te komen. Om 05:00 was het eindelijk zover , ik mocht gaan persen !! Om 06:00 was hij echter nog geen cm verschoven en mijn krachten begonnen behoorlijk op te raken. Er werd besloten de vacuümpomp erbij te halen, en helaas de schaar. Als hij nu niet binnen een halfuur geboren zou worden werd het een keizersnede. Na een knip van 7cm ( op waar ik gek genoeg zonder verdoving helemaal niks van heb gevoeld, eerlijk waar ! ) en de vacuümpomp op zijn hoofdje is hij binnen 27 minuten geboren dus net op de valreep om geen keizersnede te hoeven. En toen lag daar onze ventje na een bevalling van 11uur en 52 minuten. Hij was 8 pond geschat maar ik kreeg een kilo extra om van te houden ! Hij was 4825 gram en 56 cm lang en op vrijdag de 13e om 06:52 ter wereld gekomen. Wat een grote kerel was het al ! En pas net geboren, maar toch alles zo klein.  Vrijdag de 13e is voor mij nooit meer een ongeluksdag.

Nu vandaag 8 weken en 5 dagen later is mijn kereltje alweer 63 cm en 6450 gram !

Iedereen die hoort hoe zwaar Jason was zegt vraagt aan me hoe zwaar ik het wel niet heb moeten hebben gehad. Ik kan met 100% eerlijkheid zeggen dat ik de bevalling minder erg vond dat ik me ooit had kunnen voorstellen! Ik zou best weer een 10ponder ter wereld kunnen brengen haha.

Foto die erbij gevoegd is was Jason 11 dagen oud

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je