{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling [deel2] BabyRoan

Afbeelding blog 'Mijn bevalling [deel2] BabyRoan' Achtergrond blur afbeelding

....Daarna gaat alles snel! We stappen in de auto en de verloskundige belt naar het ziekenhuis. In een rap tempo rijden we er naar toe, ik zit ondertussen omgedraaid op de bijrijdersstoel de weeën weg te puffen. We komen aan bij het ziekenhuis, er staat al iemand klaar met een rolstoel. Ik neem plaats en we rijden een tijdje door het ziekenhuis. Net waneer ik begin te denken dat het wel heel lang duurt, zie ik mijn verloskundige aan komen lopen. Ze vraagt lichtelijk geïrriteerd, waarom zijn jullie hier helemaal? Waarop de persoon achter mij ineens zegt: ja sorry, dit is mijn eerste dag en ik kan de kamer niet meer vinden. De verloskundige neemt de rolstoel over en rijdt mij gauw naar de gynaecoloog. Vloekend en tierend kom ik de behandelkamer in, kwaad omdat ik nog steeds de persweeën tegen moet houden en dan ook nog eens de toeristische route moest nemen schreeuw ik dat het maar een keizersnee moet worden en dat ik er helemaal klaar mee ben. De gynaecoloog laat mij op dat moment een keer persen om te kijken wat er aan de hand is, meteen daarna besluit ze dat het inderdaad een spoedkeizersnee wordt. Daar schrik ik dan toch wel van en raak een beetje in paniek. Mijn vriend moest toen wij weggingen de vluchttas nog pakken, en daarna in zijn eigen auto achter ons aankomen. Gelukkig komt hij net optijd binnen en weet hij mij rustig te krijgen. Ik word dan klaargemaakt voor de operatie en krijg de ruggenprik, wat een opluchting!! Ik ben meteen een stuk rustiger en klaar voor de operatie. Nadat ze mijn buik hebben geopend mogen we meekijken via een televisiescherm die boven aan het plafond hangt, we kunnen precies zien hoe hij ter wereld wordt gehaald. Nadat Roan is geboren wordt hij eerst getest op de Apgar score, die blijkt helemaal goed! Trots krijgen we ons kleine mannetje in de armen en mogen we verhuizen naar een familiekamer in het ziekenhuis.

Achteraf bleek dat Roan de navelstreng drie keer om zijn nek had gedraaid, hij had er nooit natuurlijk uit kunnen komen zonder zuurstoftekort te krijgen of erger. Best schrikken als je dit achteraf te horen krijgt!  Gelukkig heeft mijn verloskundige zo snel gehandeld is Roan kerngezond ter wereld gekomen. ♡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je