{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling [deel 1] BabyRoan

Afbeelding blog 'Mijn bevalling [deel 1] BabyRoan' Achtergrond blur afbeelding

Het is negen uur in de avond, ik ben achtendertig weken zwanger, heb al de hele dag last van krampen en laat op dit moment mijn nagels doen. Terwijl ik daar zit worden de krampen steeds erger en begin ik steeds meer en meer te twijfelen of het een goeie beslissing was om dat nu nog te laten doen. (Maarja, bij de eerste denken we allemaal dat we er mooi bij kunnen zitten in de kraamweek)

Nou, niet een ideaal idee dus! Aan het einde van de behandeling voel ik me dusdanig slecht dat ik door de nagelstyliste wordt thuisgebracht. Ik bedank haar en stap dan direct onder de douche. Mijn vriend ligt op dat moment te slapen en ik besluit om dat eerst zo te laten. Wie weet gaat het nog over en zijn het alleen voorweeën denk ik nog.

Het is inmiddels al twee uur in de nacht en we besluiten dat het tijd word om te bellen. De weeën worden steeds heftiger maar zijn nog wel weg te puffen. Mijn vriend belt de verloskundige de telefoon gaat over maar er wordt niet opgenomen. Verschrikt kijken we elkaar aan, dit kan toch niet? We besluiten nog even te wachten en proberen het daarna nog een keer, weer geen gehoor. Lichtelijk in paniek begin ik te zoeken naar het foldertje met de privé nummers van de verloskundigen. Gelukkig vind ik die redelijk snel en proberen we deze nummers te bellen. Uiteindelijk komt een van de verloskundigen in haar vrije tijd naar ons toe. (Achteraf blijkt dat de dienstdoende verloskundige perongeluk de telefoon uit had staan door een update)

Het is vijf uur, de verloskundige voelt en ik heb vijf cm ontsluiting. Het gaat best snel, om zeven uur zit ik al op negen centimeter. De weeën zijn op dat moment niet meer te doen, ze komen om de minuut en houden steeds drie minuten aan. Het zal niet lang meer duren, belooft de verloskundige mij.

Om half acht begint de persdruk, de verloskundige voelt en merkt dat ik nog steeds op negen cm zit. Ik mag dan nog niet persen, maar kan het bijna niet meer tegenhouden. Na een kwartier besluit ze dat ik voorzichtig mag gaan persen. Tijdens de eerste pers probeert ze het laatste randje weg te drukken, bij de tweede pers blijkt dat de hartslag van Roan naar beneden gaat.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je