{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling, dag 1...

20 augustus 2017

Afbeelding blog 'Mijn bevalling, dag 1...' Achtergrond blur afbeelding

Officieel is dit niet het begin van mijn bevalling. Maar het had het wel zo maar kunnen zijn. Ik sta zondag 20 augustus 2017 namelijk op met de hoop dat ik 's avonds om 19.00 terecht kan in het ziekenhuis voor een inleiding. Ik moest ingeleid worden omdat ik zwangerschapsdiabetes heb en ze anders verwachten dat het kind te groot word als ze wachten tot het vanzelf begint. Ik ben maandag pas 38 weken dus ze wilde me op maandag inplannen maar ik vroeg op de zondag. Ik weet namelijk dat ik vandaag mijn babyshower heb!! Iedereen is terug van vakantie en kon vandaag gelukkig! Eerder kregen ze geen datum gepland. Heb ik fijn nog wat afleiding vandaag!!! De babyshower is pas om 13.00 dus tot die tijd doe ik niet veel. Rommel wat in huis, lees wat, hang wat voor de tv. Toch al wel al een beetje spanning. Hoe ga ik het ervaren om te bevallen? Ik kan niet anders dan duimen dat ik het snel mee mag maken. De babyshower zorgt voor de nodige afleiding en om 17.00 ga ik weer richting huis met een flinke doos met broodjes die over waren. Ik hoef voorlopig geen honger te lijden. Als ik thuis aan kom samen met mijn moeder, schoonmoeder en schoonzus maakt mijn man de deur open. Hij heeft het ziekenhuis al gebeld of we terecht kunnen. Ik zie aan zijn gezicht dat het slecht nieuws is. Boos verdrietig en teleurgesteld in mezelf dat ik zo boos en verdrietig ben sluit ik me even op in de tuin. Ik baal als een stekker en huil een half uur tranen met tuiten. Mijn schoonouders (schoonvader en mijn vader hebben mijn man thuis gezelschap gehouden tijdens mijn babyshower) komen heel voorzichtig afscheid nemen omdat ze naar huis gaan. Dan komen mijn schoonzusje en moeder me troosten. Even huil ik nog bij ze uit maar dan herpak ik mezelf en ga aan de lekkere broodjes beginnen want ik heb toch al weer honger. Nadat mijn schoonzusje eerst nog afscheid heeft genomen eten we met mijn ouders samen en geef ik aan dat ik maandag liefst alleen ben. Ik verzoek mijn man en mijn ouders vriendelijk om maandag gewoon te gaan werken. Het word mooi weer, ik rij met de honden naar mijn vaste plek aan het water en neem een boek mee dus ze kunnen toch niks doen. Mijn ouders hebben vrij genomen en kunnen wel wat vanuit huis doen maar zeggen er maandag weer op tijd te zijn om te koken. Mijn man gaat gewoon naar zijn werk. Het ziekenhuis heeft namelijk wel gezegd dat ik maandag zeker terecht kan. Eerst nog maar een nacht goed slapen dan! Morgen gaat het dan echt beginnen!!!!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je