{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling💗 04-12-2019

Van thuisbevalling tot ziekenhuisbevalling ..

Afbeelding blog 'Mijn bevalling💗 04-12-2019'

Ik was 2 december uitgeregend , maar lieve Sophie jij liet even op je wachten, 3 december had ik een afspraak bij de verloskundige, hier ging in ongeduldig naar toe, ik wilde dat je kwam! Bij de verloskundige hoorde ik dat ik 1cm ontsluiting had, maar dat het nog wel een paar dagen kon duren. Een paar uur later thuis kreeg ik last van mijn buik, maar het deed nog niet echt pijn, want zoals ze zeggen ‘echte weeën voel je wel’ ik had dus nog niet het idee dat het al zover zou zijn, ik ben nog met jou in mijn dikke buik een rondje gaan lopen, langs mijn moeder en oma, rond 20:00 kreeg ik toch wel echt last.. zou het dan wel echt gaan gebeuren vandaag? Om negen uur kwam de verloskundige even kijken en ja hoor al 5 cm ontsluiting! Maar ook nu zij de verloskundige het kan nog wel een paar dagen duren.. bij elke wee die ik kreeg begon ik over te geven, ik had veel pijn in mijn rug, mijn lieve vriend bracht me bij elke wee een nieuw glas water en een schone bak om in te spugen en tussendoor ook nog mijn rug masseren! Hij had het er maar druk mee..  om 3 uur snachts hebben we nog maar een keer de verloskunde gebeld nadat mijn vriend zij ‘je kan nog niet zover zijn, denk dat je nu op 6 cm zit’ dat viel ff tegen.. ik was ondertussen wel klaar met de pijn, toen de verloskundige aankwam om half 4 kwam ze met het verlossende nieuws, ‘je heb 10cm ontsluiting’, ik mocht gaan persen, alleen kreeg ik geen persweeën.. dus we moesten nog even wachten op de kraamverzorgster en dan worden mijn vliezen gebroken, toen mijn vliezen eenmaal waren gebroken zag de verloskundige dat de kleine in het vruchtwater gepoept heeft, dat betekend dat je naar het ziekenhuis toe moet. Tijdens de auto rit naar het ziekenhuis kwamen dan ook eindelijk de persweeën, wat een vreselijke auto rit was dat, mijn vriend ree te hard/te zacht , eigenlijk was niks meer goed op dat moment, ik wilde naar het ziekenhuis, toen ik in het ziekenhuisbed geïnstalleerd was begon Sophie haar hartslag wat te dalen, het moest dus echt gaan gebeuren.. maar ze lag schuin voor het geboortekanaal, ze moest dus nog een klein stukje draaien, maar dat lukte niet , na een aantal keer proberen is ze uiteindelijk met behulp van de vacuümpomp met ongeveer 20 minuten geboren in het ziekenhuis! 

Om 5:46 is onze dochter Sophie Lynn geboren 💗 

We moesten nog een aantal uur blijven in het ziekenhuis ter controle en daarna mochten we dan eindelijk thuis gaan genieten van onze kleine meid 💗

Ons plan was dus uiteindelijk gewijzigd van een thuisbevalling naar een ziekenhuis bevalling, op het lange wachten na de bevalling na heb ik ook dit als heel fijn ervaren, als de volgende weer zo gaat hoor je mij niet klagen ! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je