{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevallig

Afbeelding blog 'Mijn bevallig ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn bevallig. 30 maart was het zover ik was nu 40 weken en 1 dag zwanger wat mij betreft had ik haar op dit moment al graag bij me in de armen gehad. Wat duurde de laatste weken lang en wat was ik ongeduldig.

Vrijdag avond was ik precies 40 weken ik zat lekker thuis voor de tv en mijn vriend zat samen met zijn broer aan tafel te gamen. Ik was nogal geïrriteerd dat het inmiddels al half 12 was en zijn broer er nog steeds was ik liet het maar niet blijken want ik snapte eigenlijk ook niet zo goed waarom ik dat zo erg vond ik was fit en voelde me niet anders en ik kon toch zelf ook op bed gaan als ik moe was. 

Achteraf denk ik dat ik aanvoelde dat er wat stond te gebeuren want om half 3 werd ik even wakker en voelde het alsof ik menstruatie kramp had ik dacht dat het misschien voor weeën waren en ging weer slapen. 

Een uurtje later werd ik weer wakker met het zelfde gevoel en dat ging zo even door ik had er niet heel veel last van dus had niet in de gaten dat het ging gebeuren. Om half 6 was ik klaarwakker omdat het maar terug bleef komen en het was wat een zeurende kramp. Het kwam bijna elke 5 minuten en hielt een minuut aan en er zat ook nog regelmaat in nu begon ik toch wel wat te twijfelen want ik verging niet van de pijn (ik had het ergste er van verwacht). Toen heb ik toch Mn vriend maar even wakker gemaakt wat hij er van vond het voelde ook al wat pijnlijker als half 3 maar was nog steeds prima te doen. 

Ik was klaarwakker dus toen ben ik maar in een lekker warm bad gegaan misschien ging het wel over toen zijn we de eventuele weeën gaan timen wel heel regelmatig dachten we maar het was nog steeds niet zo pijnlijk. Hmm.. moeten we bellen voor het zelfde heeft ze net een bevalling had en bellen we der wakker dachten we. Om 9 uur zijn we toch maar gaan bellen ik zat onder tussen nog lekker in bad en tussen de weeën door hadden we grote lol.


11 uur kwam onze verloskundige langs om te kijken of het inderdaad was begonnen. En ja ik had 2/3 cm ontsluiting ik moest nog wel even maar het was nog steeds goed te doen de weeën kwamen om de 5 minuten en waren goed op te vangen. 

Rond 1 uur was ze weer bij ons helaas was er nu niet zo veel gebeurt dus stelde ze voor de vliezen te breken hier keek ik wat tegen op want dan zou het opeens pijnlijk kunnen worden. Ze gaf aan dat het mijn keuze was ik twijfelde maar heb het toch maar gedaan voor het zelfde was ik er nog lang niet en wordt ik straks nog uitgeput. Toen de vliezen waren gebroken bleef ze nog even bij ons om te zien hoe het ging en hoe Bente (onze dochter) en mijn lichaam er op reageerde. De weeën werden wat heviger maar het was prima te doen daarom stelde ze voor om 5 uur weer te komen kijken.

Toen ze weg was ben ik weer lekker in bad gegaan om de weeën op te vangen  heerlijk in dat warme water even later werd het wat vervelend en werd ik opeens heel moe en sloom de weeën kwamen opeens ook wat vaker en waren een stuk pijnlijker. Misschien helpt het om in een warm bed te liggen ik werd wat bleek en viel bijna in slaap en nee daar was er weer een het hielt me wakker en wat wilde ik graag slapen ik was opeens zo moe. Het was kwart voor 4 mijn vriend zei zal ik vragen of ze even wat eerder komt? Waarop ik antwoordde dat dat niet nodig was en dat het nog wel ging (not) gelukkig was hij wat eigenwijs en heeft die wel gebeld 5 over 4 was ze bij ons en wat had ik opeens een pijn ik wilde een ruggenprik. Dat ging niet meer want ik had al 8 cm Dus dat mocht niet meer. Als ik nog in het ziekenhuis wilde bevallen moesten we nu weg. Daar had ik echt geen zin in ik had pijn en mocht toch geen pijnbestrijding meer dan ga ik ook niet in die auto zitten. Ondertussen zat ik ook alweer in bad en ik wilde er ook echt niet uit. Toen kreeg ik opeens pers drang mijn vriend was net klaar met de kleertjes klaarleggen om de warme kruiken heen. De verloskundige zij dat ik wel in mijn eigen bad kon bevallen ik wilde tenslotte ook geen kant op. Die pers weeën wat deden die pijn het was niet te doen na 5 minuten was ze daar onze mooie dochter Bente precies om half 5. Wat is dit een bijzonder moment we waren beide in tranen van geluk wat is ze mooi en lief. Zo trots dit was zeker weten het mooiste moment dat ik tot nu toe heb mee gemaakt. En wat heb ik een mooie bevallig gehad. Wat zijn we gelukkig met ons meisje 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je