{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn 1e spannende bevalling

Afbeelding blog 'Mijn 1e spannende bevalling' Achtergrond blur afbeelding

Het 26 april 2019, 37+6 dgn zwanger. Om 1 uur even op controle bij de verloskundige en daarna met me moeder naar de stad. Eenmaal bij de verloskundige het hele rideltje even op de weegschaal, bloeddruk meten en er werd mij verteld " ga er vanuit dat je bij de 1e rond de 40 +- 42 zwanger bent. Pff oke we wachten wel af, moet zeggen dat ik een hele fijne zwangerschap heb gehad en er ook echt van genoot. Alleen was ik wel heel nieuwsgierig naar mijn kindje, hoe ziet ze eruit en op wie lijkt ze? Is ze groot of klein, wat zullen andere van haar naam vinden. Naja ik dus met me moeder de stad in had het wel zwaar met lopen op het einde maar ik ben een bikkel en ga gewoon door. Rond een uurtje of 5 die dag naar mijn schoonouders toe om daar wat te eten, spelletje doen je kent het wel. Rond 11 uur savonds naar huis met mijn vriend nog even gestopt onderweg voor een lekker ijsje en reden door naar huis. Ik had dus al een hele dag erop zitten, en was doodop om 12 uur die dag ben ik naar bed gegaan. Wat dacht je breekt een half uur later me watwr in bed!!! Ik riep mijn vriend en het 1e wat ik zei was: binnen nu en 24 uur zijn we papa & mama!! Ren naar de douche zei me vriend hahaha, gelijk onze mama's gebeld & de verloskundige natuurlijk. Verloskundige was er om half 2 en ik had al 2cm ontsluiting, ten slotte kwamen mij weeën al na 10min nadat mij water was gebroken. Met de verloskundige hebben wij om half 6 bij het kraamhotel afgesproken. Tot ik om 4 uur echt aanvoelde dat ik het niet zo goed meer aankon en dus de auto nog in moest zijn wij om half 5 al naar het kraamhotel gegaan. Verloskundige was er een uurtje later, ik had toen 5cm. Zuchten, puffen en weeën.. Toen was het 9 uur sochtends 8cm en kwamen ze aan met een skippybal, kruik echt van alles waardoor ik besloot dat ik medicatie voor de pijn wilde, absoluut geen ruggenprik dus ik kreeg een pijnpompje en ging gewoon naar een ziekenhuiskamer waar ik al veel meer op mijn gemak was. Ik werd heel suf en moe van de medicatie en ze probeerde me wakker te houden, ik had dus tenslottte een hele dag erop zitten en niet geslapen snachts. Ondertussen was het half 1, en had ik 10cm!! Ik mocht gaan persen, ik kreeg wee opwekkers omdat ze heel onregelmatig kwamen.. ondertussen nog een katheter bah wat een raar vies gevoel!! Bij 13:22 is onze prinses geboren eindelijk!! Ik had een totale bevalling van 13 uur. Wat een helse verschrikkelijke pijn had ik op dat moment maar wat je er voor terug krijgt zo mooi, het mooiste wat er bestaat. Maar de mensen die zeggen zodra ze op je borst ligt ben je alles vergeten, geloof me is niet waar in de tussen tijd kan je de placenta nog doen waar je eigenlijk niks van voelt, en daarna word je zelf nog gecontroleerd. Ik had zelf 3 hechtingen nodig maar ook dat was te doen. Heel de 13 uur zijn mijn moeder, vriend (natuurlijk) en schoonmoeder er bij geweest. Mama en vriend bij de bevalling. Wachtkamer zat vol met 2 opa's , tante kim, en mijn eigen oma uit belgie. 


Een bevalling vergeet je nooit meer, het is zo mooi, heftig en bijzonder. Ik zou het ooit zo weer doen. 9 maanden in me buik, derest van mijn leven in mijn hart. ♡MILEY♡ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je