{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meconiumvruchtwater

Afbeelding blog 'Meconiumvruchtwater'

Na een jaar zag ik dan eindelijk de 2 streepjes.. wat was ik blij.. wat heb ik gehuild van blijdschap ....


Mijn zwangerschap verliep heel goed... tot aan het einde geen complicaties gehad.. 


Met bijna 40 weken toch wel minder leven voelen.. Echo's en ctg waren allemaal oke.. 


Nou 8-10-2014 de dag dat ik uitgerekend was gebeurde er eindelijk iets ik verloor water langs me benen en het was ...groen!!!   Ik bel de verloskundige en die kwam langs om te kijken..


Ik geef haar het potje met vruchtwater wat ik tussen me benen heb opgevangen en wat duidelijk groen van kleur is .. 

Ze pakt het aan kijkt er na ruikt erna.  En geeft het terug ..

Dit is afscheiding waren haar woorden. 

Tot de dag van vandaag heb ik zo een spijt waarom ik geen  ziekenhuis bezoek eiste... 


Ik sliep niet meer en zat vol zorgen ik wist natuurlijk dit klopt niet.. 11-10-2014 begonnen mijn eigen weeen en tijdens de weeen kwam deze verloskundige weer kijken hoeveel ontsluiting ik had.. mijn vliezen waren nu helemaal gebroken en je ontkwam er niet meer aan dat het zoo groen was.. ze belde met het ziekenhuis want moest nu zeker in ziekenhuis bevallen omdat ik medisch  werd.  Ik hoorde haar nog zeggen vers vruchtwater.. maw het is gewoon van nu. 


In het ziekenhuis aangekomen tussen de weeënstorm in braken etc was een drama.. toen ik eindelijk lag pas na 16 uur weeën.. had ik 10 cm ontsluiting ik kwam aan in het ziekenhuis met 9 !!cm ontsluiting.. toen ik 10 cm had mocht ik persen.. gynaecoloog werd er eigenlijk gelijk bijgehaald.. want ze moest eruit met een pomp.. ze kreeg het te benauwd en had nauwelijks geperst dus.. baby werd op mijn borst gezet... de klinisch verloskundige keek naar mijn placenta en zei gelijk dit is geen vers meconiumvruchtwater dit is heel oud. Ik zei toen tegen haar wat ik had gedaan en ze keek haar collega met grote ogen aan.


 1 blik op de baby en de baby Werd gelijk van me af gehaald.. mijn arme baby haar longetjes zaten vol.. ze heeft 3 dagen in een couveuse gezeten met zuurstof ondersteuning.. gelukkig is ze nu een gezonde grote meid van 6 jaar.. met wel een spraak achterstand.. zou nooit weten of het daardoor komt 


Aangezien het een jaar had geduurd voordat ik zwanger raakte dacht ik .. ik ga geen anti conceptie gebruiken want wil wel graag een tweede en zo snel gaat het toch niet.. helaas duurde het dit x nog langer .. namelijk 3 jaar .. 


Daarover volgende x meer .


Xxx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je